Η Νέα Υόρκη υποδέχθηκε το Νέο Έτος με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και κρύο

Απο τον στις Ιανουάριος 1, 2016

Πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα συγκεντρώθηκαν στο Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αργά την Πέμπτη το βράδι, και γιόρτασαν την έλευση του 2016 με την παράδοση της κρυστάλλινης μπάλας που έπεσε στον άξονα ενός στύλου σημειώνοντας την αλλαγή έτους.

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου άρχισε να φτάνει στην περιοχή νωρίτερα, προετοιμασμένοι να μείνουν ώρες στο κρύο πριν ξεκινήσουν οι επίσημοι εορτασμοί στις 6:00 μ.μ. τοπικής ώρας (1:00 π.μ. της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας). Όλα πήγαν καλά, η τελετή έγινε με μεγάλη επισημότητα υπό τις ιαχές των χιλιάδων Νεοϋορκέζων και ξένων επισκεπτών.

Η αστυνομία είχε λάβει εντατικά μέτρα για την ασφάλεια σε ένα παραδοσιακό ετήσιο συμβάν το οποίο συμβολίζει την “εμπειρία της Νέας Υόρκης” για πολλούς επισκέπτες, στη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Περίπου 6.000 αστυνομικοί (ένστολοι και με πολιτικά), 500 παραπάνω από τις περσινή εκδήλωση, βρίσκονταν στην περιοχή την παραμονή, με την υποστήριξη έφιππων περιπολιών, σκύλων ειδικά εκπαιδευμένων για την ανίχνευση βομβών, ανιχνευτές ραδιενέργειας και άλλου είδους τεχνολογίας.

Πριν μπουν στην πλατεία των Τάιμς, οι επισκέπτες έπρεπε να περάσουν αυστηρούς ελέγχους. Απαγορεύτηκαν τα σακκίδια ώμου και οι μεγάλες τσάντες, έψαξαν τις μικρότερες και σκανάρισαν τα άτομα με μηχανήματα.

Μέσα στο Τάιμς Σκουέρ, οι επισκέπτες οδηγήθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία που επέβλεπαν αστυνομικές δυνάμεις. Αφού έμπαιναν, δεν μπορούσαν να βγουν και να ξαναμπούν.

“Έχουμε τη δυνατότητα εδώ να φιλοξενήσουμε έναν τέτοιας (έκτασης) εορτασμό και να βεβαιωθούμε ότι είναι ιδιαίτερα ασφαλής”, είπε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο σε μια συνέντευξη στο κανάλι CNN. “Θα δείτε πολλούς αστυνομικούς με στολή και κανονικό οπλισμό αλλά θα δείτε και αξιωματικούς με βαρύ οπλισμό”, πρόσθεσε.

Η φημισμένη μπάλα της Νέας Υόρκης είναι διαμέτρου 3,66 μέτρων και ζυγίζει σχεδόν 6 τόνους. Γλυστράει πάνω σε έναν στύλο στη ταράτσα ενός κτιρίου στον αριθμό 1 του Τάιμς Σκουέρ, στη νότια πλευρά της πλατείας. Ξεκίνησε ακριβώς στις 11:59 και διανύοντας 43 μέτρα σε 1 λεπτό, κατέληξε στη βάση του στύλου ακριβώς τα μεσάνυχτα.

Πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανών παρακολούθησαν το γεγονός από την τηλεόραση και το Διαδίκτυο.

Στο μεταξύ, στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης 530 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πόλης της Νέας Υόρκης, ένας 25χρονος συνελήφθηκε τη Τετάρτη με την κατηγορία ότι σχεδίαζε επίθεση σε εστιατόριο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ότι προσπάθησε να δώσει υλική υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος, είπε το υπουργείο Δικαιοσύνης χθες. Η πόλη ακύρωσε μια επίδειξη πυροτεχνημάτων χωρίς να δώσει εξήγηση.

ΠΗΓΗ:mignatiou.com

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply