Ο Τραμπ θα ζητήσει τη μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων στο 15%

0
34

epa03189360 US business magnate Donald Trump, founder of Trump Entertainment Resorts, speaks during a press conference as he presents the Trump Towers Istanbul Mall in Istanbul, Turkey 20 April 2012.  The building has a 39 floor residence tower and 37 floor business tower. Prime Minister Recep Tayyip Erdogan was also in attendance  EPA/TOLGA BOZOGLU

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα ζητήσει την περικοπή των φόρων για τα φυσικά πρόσωπα και τη μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων στο 15% για να εκπληρώσει σχετική προεκλογική του δέσμευση, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, o Τραμπ προγραμματίζει να ανακοινώσει αύριο το περίγραμμα των αλλαγών που θέλει να κάνει στον φορολογικό κώδικα, ενώ οι λεπτομέρειες δεν θα γίνουν γνωστές έως τις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν μεταξύ της ηγεσίας του Κογκρέσου και αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών.

Ενώ ο Τραμπ και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν συμφωνούν σε γενικές γραμμές σε μία μεγάλη μείωση των φόρων για τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων και τις επιχειρήσεις, διαφωνούν σε ορισμένα σημεία. Ο Ράιαν θέλει ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων να μειωθεί στο 20%, αντί του 15% που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η πρόσθετη μείωση κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες δεν θα κάνει το τελικό φορολογικό σχέδιο να είναι ουδέτερο από πλευράς εσόδων. Χωρίς τη στήριξη των Δημοκρατικών, το φορολογικό σχέδιο πρέπει να είναι ουδέτερο για να ικανοποιούνται τα κριτήρια που έχουν τεθεί από τους βουλευτές για αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία.

Leave a reply