29η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Απο τον στις Σεπτέμβριος 14, 2018

i-phone-043-3-4-1Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Θ. Σχινά, πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη, 20-9-2018 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΕΩΣ ΒΙΟΧΡΩΜ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 100.107,48€.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ και του Φορέα Διαχείρισης Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής ΦΟΔΕΠΑΣΜΥΝΑ, για την εκπόνηση έρευνας με τίτλο: «Ερευνητικό πρόγραμμα για την ιχθυοπανίδα του Σχινιά Μαραθώνα – μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης θνησιμότητας ψαριών», συνολικού προϋπολογισμού 30.876,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και έγκριση των όρων αυτής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ασπροπύργου για την εκτέλεση του έργου: «Παρεμβάσεις Επισκευές σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Δήμου Ασπροπύργου», συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του ΥΠ.ΠΟ.Α., της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών – Αναπτυξιακή Ανώνυμος Εταιρεία ΟΤΑ (Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε.) για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο της ανακήρυξης της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ερμ. Κυπριανίδου)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του εργοστασίου κατασκευής λεβήτων κεντρικής θέρμανσης προφίλ, ράβδων & σωλήνων αλουμινίου με τμήμα βαφείου, κατόπιν μηχανολογικού εκσυγχρονισμού – προσθήκης δραστηριότητας βαφείου και δεξαμενών επεξεργασίας, της εταιρείας ΣΑΝ ΛΕΒ ΚΑΛΙΜΠΡΕ ΕΛΛΑΣ ΑΕ που βρίσκεται στη θέση “ Τζιτζιλή ” επί της Λουσίου 1 της εκτός σχεδίου περιοχής του Δήμου Ασπροπύργου στην Περιφέρεια Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) υφιστάμενου Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας (Σ.Β.Κ.Τ.) της VODAFONE με κωδική ονομασία θέσης «ΣΟΥΝΙΟ 1000023», στη θέση «Βίγλα Λεγραινών», στη, Δ.Ε Λαυρεωτικής, του Δήμου Λαυρεωτικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων, κατόπιν αλλαγής κατηγορίας, αύξησης αποθηκευτικής ικανότητας και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού, της υφιστάμενης δραστηριότητας «Μονάδα αποθήκευσης εύφλεκτων υλικών (ναυτιλιακών χρωμάτων, βερνικιών και διαλυτών) και επαγγελματικού εργαστηρίου σύνθεσης αποχρώσεων με βάση τα ναυτιλιακά χρώματα» της εταιρείας «ΓΙΟΤΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ», που λειτουργεί στη θέση Τρύπιο Λιθάρι, στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της μονάδας παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και συμπληρωμάτων διατροφής ανθρώπινης χρήσης και διενέργειας ελέγχων σε παραγόμενα ή υπό έρευνα φαρμακευτικά σκευάσματα, της εταιρείας PHARMAZAC Α.Ε., η οποία χωροθετείται στο Ο.Τ. 1003 του Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ.) Κερατέας, στην περιοχή «Βένιζα – Ζαπάνι» Κερατέας, εντός της Δημοτικής Ενότητας Κερατέας, του Δήμου Λαυρεωτικής, Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων (Βρυξέλλες, 8-11 Οκτωβρίου 2018).

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή στελεχών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στο συνέδριο «SafeKozani2018: 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία και τις νέες Τεχνολογίες» που θα πραγματοποιηθεί 31-10 έως 3-11-2018 στην Κοζάνη.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ι. Τσούπρα)

 1. Έγκριση συμμετοχής και δαπάνης ημερήσιας αποζημίωσης της τριμελούς αντιπροσωπείας που θα υποστηρίξει τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Sial Paris 2018, 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018, στο Παρίσι.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τ. Φαρμάκης)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

29η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Απο τον στις Σεπτέμβριος 15, 2017

 

perifereia_attikis_780385-1-1-1-1-1Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη, 21-9-2017 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ: 

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 2.000.000 ευρώ για τη μεταφορά Ατόμων με Αναπηρία την περίοδο μέχρι 31/7/2018 [άρθρο 155 Ν.4483/2017 (ΦΕΚ 107/Α΄/2017].

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος» συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Πνευματικό Κέντρο ‘Χρήστος Μπέκας’» συνολικού προϋπολογισμού 1.365.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

 1. Ανάκληση της με αριθμ. 106/2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και εκ νέου έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αιγάλεω για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Συντήρηση – Επισκευή και Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα οδικού δικτύου στον οικιστικό ιστό του Δήμου Αιγάλεω» συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ) για τη μελέτη με τίτλο «Μελέτη μετασκευής κτιρίου ιδιοκτησίας ΟΚΑΝΑ σε Μονάδα Άμεσης Παρέμβασης».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Τροιζηνίας – Μεθάνων για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Οδοποιία Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων» συνολικού προϋπολογισμού 1.495.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πόρου για το έργο με τίτλο «Μελέτη συνθηκών λειτουργίας αποχετευτικού δικτύου Δήμου Πόρου».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης συμμετοχής, στο 23ο Διεθνές συνέδριο με τίτλο «International Association of Sports Law» (I.A.S.L 23), που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη της Ιταλίας από 4 έως 6 Οκτωβρίου, του Αν. Προϊστάμενου της Δ/νσης Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Πράσινου.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σ. Πάντζας)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας για τη συμμετοχή στελεχών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στο «Εντατικό Σεμινάριο Πεδίου» που διοργανώνεται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» στη Ρόδο στις 6 έως 11/10/2017.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ι. Τσούπρα)

 1. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ για την ίδρυση πλωτής μονάδας καλλιέργειας οστρακοειδών (μυδοκαλλιέργειας) σε σύστημα long line της Ανδρέας Πετρόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε. συνολικής ετήσιας δυναμικότητας 194,40 τόνων σε θαλάσσια έκταση 20 στρεμμάτων στη θέση Ψιλή Άμμος του όρμου Βασιλικά Δήμου Σαλαμίνας Π.Ε. Νήσων».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply