Κοντά στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στον Πειραιά, Κ.Ε.Δ.Ε.

0
9

53cd9a2b-473d-458d-99ce-126af737aa95

Στο πλαίσιο του προγράμματος «we care”, που αφορά την παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων, το οποίο υλοποιείται από το «Ιδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος , με  τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις στους πρόσφυγες, διανεμήθηκαν τρόφιμα και φάρμακα και έγινε εμβολιασμός σε βρέφη, παιδιά και εφήβους έως 16 ετών.
Στη δράση συνέδραμαν ο Δήμος Πειραιά, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών .

Τους χώρους του λιμανιού του Πειραιά επισκέφθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, οι Μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Σιδηροκάστρου Μακάριος και Νικαίας Αλέξιος, ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωστής Δήμτσας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία Εμμανουήλ Παπασσάβας, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μ. Βαρδινογιάννη  Μαριάννα Βαρδινογιάννη, οι οποίοι συμμετείχαν στη διανομή φαρμάκων και τροφίμων στους πρόσφυγες. Στη διανομή συμμετείχαν επίσης εθελοντές του ΙΣΑ, του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, του Ερυθρού Σταυρού και του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.

 

Leave a reply