Ερώτηση της Νέας Πνοής για την καθυστέρηση θεσμοθέτησης Ενιαίου Κανονισμού Κοιμητηρίων

0
34

Ερώτηση εκτός ημερησίας διάταξης του Γιάννη Φωτάκη, Δημοτικού Συμβούλου της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο» από τη Δ.Ε. Διονύσου, σχετικά με την καθυστέρηση θεσμοθέτησης Ενιαίο Κανονισμού Κοιμητηρίων στο Δήμο και αντίστοιχης ενιαίας πολιτικής τελών.

 

            » Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσε έξι (6) χρόνια από την ισχύ του «Καλλικράτη», η ενοποίηση ορισμένων βασικών λειτουργιών του Δήμου παραμένει ακόμη το ζητούμενο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας καθυστέρησης, αποτελεί η θεσμοθέτηση, αφ΄ενός ενιαίου Κανονισμού, που θα διέπει τα κοιμητήρια των Δημοτικών Κοινοτήτων, και αφετέρου της επιβολής ενιαίων τελών, για να αρθούν κατάφωρες αδικίες μεταξύ των Δημοτών των επιμέρους κοινοτήτων μας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Δ.Κ. Διονύσου.

Η Επιτροπή Ποιότητας ζωής, πριν από καιρό, σε δύο πολύωρες συνεδριάσεις της, επεξεργάσθηκε σχετική πρόταση για ενιαίο Κανονισμό και γνωμοδότησε ομόφωνα προς το Δημοτικό Συμβούλιο στις 2/11/2015.

            Ήδη όμως καταγράφεται υπέρμετρη καθυστέρηση, καθώς έχουν περάσει περίπου έξι (6) μήνες από τότε και ουδέποτε μέχρι σήμερα συζητήθηκε το θέμα, ώστε να βρει τη σειρά της η θεσμοθέτηση της πολιτικής ενιαίων τελών και να αρθούν οι παραπάνω αδικίες.

Η πολιτική για τα Κοιμητήρια αποτελεί ευαίσθητο ζήτημα, καθώς η οικονομική έκφραση της πολιτικής αυτής οφείλει να στηρίζεται στη δίκαιη αντιμετώπιση των Δημοτών μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

–          Πότε επιτέλους θα έρθει προς συζήτηση το θέμα του ενιαίου Κανονισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ακολουθήσει αμέσως μετά η συζήτηση για τη θεσμοθέτηση της πολιτικής ενιαίων τελών;

–          Σχεδιάζετε κάποιες παρεμβάσεις, ειδικά για το κοιμητήριο της Δ.Κ. Διονύσου, του οποίου η εικόνα του κρίνεται μη παραδεκτή, παρά τα υπέρμετρα τέλη που εισπράττονται;

–           Ποιές είναι οι παρεμβάσεις αυτές και πότε σκέφτεστε να τις κοινοποιήσετε, υπενθυμίζοντάς σας ότι το Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Κ. έχει κάνει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια σχετικές προτάσεις;

        Γιάννης Φωτάκης

Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε Διονύσου

Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»

Leave a reply