Τα εν Δήμω…μη εν Οίκω

Απο τον στις Απρίλιος 24, 2015

 

 • Vintage πάμε σαν άλλοτε…… απόσπασμα από την ομιλία του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη την Κυριακή 31 Αυγούστου 2104, μετά την ορκομωσία της νέας διοίκησης: «Ως η  εκλεγμένη δημοτική αρχή, επιδιώξαμε να ενημερωθούμε για τα πεπραγμένα της απερχόμενης και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος. Δεν κατέστη δυνατόν… δυστυχώς. Έτσι δεν είμαστε σε θέση σήμερα  να περιγράψουμε ως οφείλουμε, την εικόνα στους πολίτες. Όμως από αύριο που θα έχουμε πρόσβαση ακώλυτη στα στοιχεία, θα προχωρήσουμε σε πλήρη και ακριβή καταγραφή και έλεγχο των πάντων. Σε κάθε περίπτωση εκτιμάμε ότι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχουμε σαφή εικόνα και θα δημοσιοποιήσουμε τα πορίσματα»
 • Από τη «Ματωμένη Κυριακή» …. στο κυνήγι του «Κόκκινου Οκτωβρη» !!! Δεν μας λέγατε τουλάχιστον ποιανού έτους για να ξέρουμε να εορτάζουμε τις επετείους;;;
 • «Η Διοίκηση εφόσον έχει διαπιστώσει παρατυπίες και ενδείξεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος, οφείλει να κάνει το αυτονόητο: Να διατάξει κατασταλτικό έλεγχο -και όχι απλά διαχειριστικό- όχι μόνο για τις δύο Σχολικές Επιτροπές αλλά και για τα υπόλοιπα Νομικά πρόσωπα του Δήμου, το ΘΕΣΠΙ, την ΕΣΤΙΑ και την ΕΞΕΛΙΞΗ.» Η δήλωση ανήκει στον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη σε τοπικό ΜΜΕ (e-dionysos).
 • Ο καιρός έχει κυλίσει, κοντεύουμε να φάμε και τον Απρίλιο και οι βαρύγδουπες «αποκαλύψεις» και η σκανδαλολογία κύριε Ζαμάνη αρχίζουν και κουράζουν, γιατί το παραμύθι μάλλον δεν έχει δράκο !!!
 • Μπορεί να μην έχει «Δράκο», έχει όμως τον «Εισαγγελέα» της κλειδαρότρυπας που έχει και πτυχίο και …. προβλέπει και το μέλλον!!! Μόνο που όπως λέει και ο λαός…. με επιλεκτικές διαρροές …. δε βάφονται αυγά!!!
 • Τόσο καιρό «έδιναν» μίζερα παράσταση μπροστά σε άδεια καθίσματα και τώρα που βρήκαν 126 θεατές, του έδωσαν και κατάλαβε. Παράσταση για όλους, μικρούς και μεγάλους, πρωταγωνιστές και κομπάρσους, που βρήκαν την ευκαιρία να ….. ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης.
 • «Διόνυσε έχεις Ταλέντο»…χωρίς σενάριο, αφού ουσιαστικά επρόκειτο για ένα τυπικό θέμα συμμόρφωσης του Δημοτικού Συμβουλίου με τις δικαστικές αποφάσεις. Όμως, οι «πρωταγωνιστές» σύμβουλοι κατάφεραν να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον, σε μία πολύωρη συνεδρίαση που εκ του αποτελέσματος … όλοι συμφωνούσαν!!! Το Happy End βρήκε τους υπαλλήλους τοποθετημένους στις θέσεις τους.
 • «Δεν έχετε μόνο δικαιώματα, έχετε και υποχρεώσεις» διεμήνυσε ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης στο … καλωσόρισμα του μετά τη λήξη της συνεδρίασης, εισπράττοντας το χειροκρότημα του …υπαλληλικου κοινού. Νωρίτερα, η παρέμβαση της Δημοτικής Συμβούλου Αγγελικής Πέππα σ’ ένα 5λεπτο standup comedy, η οποία ζήτησε διευκρινήσεις που θα επηρέαζαν την ψήφο της, για το τι εννοούσαν κάποιοι εκ των υπαλλήλων, όταν ψέλλισαν (πώς τόλμησαν!!!) ότι επιφυλλάσονται για  κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, κόντεψε να βάλει…μπουρλότο στη συνεδρίαση, αλλά ευτυχώς…..η πυρκαγιά απεφεύχθη.
 • Απάντηση στην κυρία Αγγελική Πέππα έδωσε εμμέσως πλην σαφώς ο Αντιδήμαρχος Σχεδιασμού Ηλίας Υφαντής, προβληματίζοντας αρκετούς συμβούλους της… πλειοψηφίας.
 • Τη μια στραβώνει το ψαλίδι …. την άλλη είναι εμπριμέ η κορδέλα !!! Τι θα γίνει ρε λεβέντες;;; Θα το εγκαινιάσουμε ποτέ το νέο κλειστό γυμναστήριο Διονύσου, που κοντεύει να παλιώσει;;;
 • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από την Βουλή από τους Δημάρχους όλης της χώρας, μετά από πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, προκειμένου να επιδώσουν στα κόμματα ψήφισμα ενόψει της συζήτησης για την έγκριση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Συμβολικά θα παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες των Δήμων, πλην των κοινωνικών υπηρεσιών, ως ένδειξη συμπαράστασης.
 • Let’s do it Dionysos αυτήν την Κυριακή σε όλες τις  Δημοτικές Ενότητες  του Δήμου και για να δούμε εάν το γλυκό της συνεργασίας φορέων και Δήμου θα δέσει… Μια δράση που ξεκίνησε στο Δήμο μας από έναν απλό Σύλλογο Γονέων και έτυχε της σωστής εκμετάλλευσης από το γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου, λαμβάνει χώρα αυτήν την Κυριακή 26 Απριλίου σε διάφορα σημεία των 7 Δ.Ε. του Δήμου. Δεν έτυχε σίγουρα…θα πετύχει;;;
 • Στρατηγικά σχεδιασμένο το …. σχέδιο εξόντωσης των αντιπάλων και της αποδόμησης των μαρτύρων… Ποιος ιθύνων νους άραγε -άντε δύο- το σκέφτηκε;;;;

 

 • το κεντρί…

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply