Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου

0
6

3b0e50df8077a42e5ea4ff9ca6921f4a_XL1-3-1-1-1-13-3-1ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

10/4/2019

Καταγγέλλουμε την παραχώρηση σε εργολάβους με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ενός ακόμα τομέα των υπηρεσιών του δήμου μας, αυτόν της καθαριότητας των δημαρχείων και των υπηρεσιών του δήμου.

Η δημοτική αρχή έφερε την Τρίτη 9/4/2019 για 4η συνεχόμενη φορά το θέμα της παραχώρησης. Λόγω της παρέμβασης των εργαζόμενων στις προηγούμενες συνεδριάσεις το θέμα δεν μπορούσε να «περάσει» για αυτό η δημοτική αρχή το έφερε για 4η συνεχόμενη φορά.

Η δημοτική αρχή που παρόλο που της δόθηκε η ευκαιρία να προσλάβει εργαζόμενους για την καθαριότητα δεν το έκανε, πιστή στην πολιτική που θέλει να ιδιωτικοποιήσει τις υπηρεσίες μέσω εργολάβων. Εργολάβων που παρέχουν αποδεδειγμένα πλέον κακής ποιότητας και ακριβές υπηρεσίες. Πολιτική που θα οδηγήσει να αυξηθούν, τα ήδη αυξημένα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε.

Ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Παντελόγλου Τεύκρος στην τοποθέτησή του, επισήμανε ότι η δημοτική αρχή που έχει αφήσει βρώμικη την πόλη μας, τις γειτονιές μας και τους δρόμους μας με την πολιτική της, μας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό εκβιαστικά να ψηφίσουμε τους εργολάβους. Εμείς απαιτούμε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτή είναι η λύση και όχι οι ακριβές και κακής ποιότητας υπηρεσίες που παρέχουν οι εργολάβοι με σκοπό το κέρδος μέσα από την σκληρή εκμετάλλευση των κακοπληρωμένων και χωρίς ωράριο καθαριστριών.

Δυστυχώς η εισήγηση πήρε αυτή την φορά τις 21 ψήφους που χρειάζονταν καθώς την υπερψήφισαν οι κύριοι Φωτάκης (Ομάδα Μπιτάκου ΠΑΣΟΚ), και οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ κύριοι Σπηλιώτης και Ζυγούνας!!

Αυτοί που δήθεν μας λένε για την Κούνεβα και τα δικαιώματα των καθαριστριών, αυτοί που είναι με τα δικαιώματα των εργαζόμενων του δήμου άλλαξαν την ψήφο τους και βοήθησαν την δημοτική αρχή να ανοίξει την πόρτα στους εργολάβους αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Φωτάκης κατεβαίνει στις εκλογές με τον Καλαφατέλη και οι ΣΥΡΙΖΕΟΙ στηρίζουν τον Κλίμη.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και την νεολαία να βγάλει συμπεράσματα και από την ψήφο τους αυτή. Είναι άλλο ένα παράδειγμα που δείχνει ότι στην ουσία της πολιτικής τους όλες οι παρατάξεις συμφωνούν, είναι έτοιμοι μετά και από τις συνομιλίες για κοινά ψηφοδέλτια στα τοπικά συμβούλια του δήμου μετά τις εκλογές στο όνομα της «ευρείας συναίνεσης» του Κλεισθένη να προδώσουν την ψήφο αγανάκτησης που θα πάρουν στις εκλογές και να την ρίξουν στον κουβά της διαχείρισης. Ο κόσμος και οι εργαζόμενοι του δήμου να μην τους δήξουν καμιά εμπιστοσύνη.

 

Leave a reply

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου για τα χρήματα των ΟΤΑ

0
6

αρχείο λήψηςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

 

Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε εγκρίθηκε η τέταρτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2018 που περιλάμβανε τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων που οφείλει η δημοτική αρχή στους εργαζόμενους της.

Η δημοτική αρχή του κ. Ζαμάνη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. Ζητούμε άμεσα να κατατεθεί το σύνολο των χρημάτων που οφείλει η δημοτική αρχή βάση δικαστικής απόφασης.

Η στάση της δημοτικής αρχής και η συνεχιζόμενη κοροϊδία σε βάρος των εργαζόμενών πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφουστις επερχόμενες εκλογές για το σύνολο των εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Πρέπει να καταδικάσουν την πολιτική αυτή που θέλει τους εργαζόμενους στην άκρη, που θέλει να απαξιώνει τον ακριβοπληρωμένο στόλο των οχημάτων του δήμου που είναι δημοτική περιουσία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσουν τα αφεντικά τους και να μπάσουν τους εργολάβους σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

Το είδαμε με το πράσινο, με την αποκομιδή κλαδιών, με τον ηλεκτροφωτισμό με τα LED, τώρα θέλουν να προχωρήσουν και με την αποκομιδή σκουπιδιών, αύριο με όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πατήσουν στην παγίδα του «λιγότερου κακού», των τεχνιτών δίπολων, του «πρέπει να φύγουν». Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα, η προηγούμενη διοίκηση του κ. Καλαφατέλη έκανε ακριβώς τα ίδια, να μην ξεχνάμε τις πολυήμερες απεργίες και τις καταλήψεις του δημαρχείου, τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, την τρομοκρατία, την δημιουργία των αντι-σωματείων. Ακόμα και το γεγονός ότι ήρθε στα δικαστήρια και ζήτησε την μονιμοποίηση των συμβασιούχων για τα ασφαλιστικά μέτρα έγινε γιατί τον έσυρε το σωματείο των εργαζόμενων με το στανιό.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να καταδικάσουν με την ψήφο τους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μάη όλες τις παρατάξεις που συμφωνούν με την πολιτική του Καλλικράτη, της ανταποδοτικότητας, των εργολάβων και των ιδιωτικοποιήσεων.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Η διοίκηση των δημάρχων που στηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση στην Πάτρα, στην Καισαριανή, στην Πετρούπολή και το Χαϊδάρι έχουν μονιμοποιήσει ΟΛΟΥΣ τους Συμβασιούχους.

ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΕΣΤΡΑ.

Στην Πάτρα που έχει γίνει παράδειγμα αγώνα της δημοτικής αρχής πήραμε μια σειρά από μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων. Την ουσιαστική κατάργηση πληρωμής των παρκόμετρων. Την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς σε όσους έχουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ. Τη μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 23%. Επιπλέον, μέτρα απαλλαγής ή μείωσής τους σε πολλές κοινωνικές ομάδες, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, τα ΑμεΑ και οι πολύτεκνοι. Για το 2018, αυτό αφορούσε πάνω από 3.500 οικογένειες. Στα μέτρα αυτά εντάχθηκαν και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Ίδια είναι και η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ, όπου 6.000 οικογένειες εντάχθηκαν στο μειωμένο τιμολόγιο.

 

  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ.

 

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΤΟΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Leave a reply