Το πολεοδομικό χάος του Αγ.Στεφάνου

Απο τον στις Μάρτιος 17, 2019

Το πολεοδομικό χάος του Αγ.Στεφάνου καταδεικνύει με ανάρτησή του στο facebook ο Δημήτρης Ζαρρής, ένα παλιό πρόβλημα με διαχρονικές ευθύνες χωρίς κανείς να έχει ασχοληθεί με το θέμα.

Ας μην ξεχνάμε την πυρκαγιά του 2009 και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα δρομάκια και την διέλευση
των πυροσβεστικών οχημάτων. Απλά δεν μπόρεσαν να τα διασχίσουν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσεγγίσουν την φωτιά και η τότε δημοτική αρχή ήταν απλά ένας θεατής ανίκανη για οτιδήποτε…
Η ανάρτηση του κ.Ζαρρή  θίγει το πολύ σοβαρό αυτό θέμα και να επισημάνουμε ότι δεν είναι θέμα μόνο των αρχών αλλά και των ίδιων των πολιτών,πρωτίστως…και φυσικά να μην τα διαπιστώνουμε -καταγγέλλουμε μόνο προεκλογικά :54523160_1954954674633094_6751993858407530496_n

Η εικόνα είναι από τον Άγιο Στέφανο (δεν έχει σημασία που ακριβώς). Συνδημότης μας έκανε αδιέξοδο μικρό δρομάκι που οδηγεί σε ελεύθερη και αδόμητη περιοχή. Έφτιαξε τον τοίχο, χωρίς καμία άδεια φαντάζομαι, αυτό που βλέπετε μαζί με 2-3 σωληνάκια να περνάνε τα όμβρια ύδατα.
Ας δούμε τι γίνεται:
1. Σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς, όποιος εγκλωβιστεί εκεί θα πρέπει να σκαραφαλώσει τον τοίχο για να διαφύγει. Δύσκολο όταν σε πνίγουν οι καπνοί, ειδικά αν είσαι ηλικιωμένος ή δυσκίνητος. Άρα, περίπτωση Μάτι..
2. Όλα τα όμβρια (ο δρόμος είναι έντονα κατηφορικός προς τον τοίχο) περνούν μέσω των αγωγών. Η ενέργεια της ροής είναι τόσο μεγάλη που διαβρώνει το έδαφος από την πίσω μεριά. Κάποια στιγμή θα κάτσει.
3. Και χειρότερο για αυτόν που τον κατασκεύασε: Αν κλείσει μια πλαστική σακούλα τα σωληνάκια, θα πνιγεί η ράμπα του υπογείου εκείνου που μένει παραδίπλα.
Η ευθύνη είναι αυτού που το κατασκεύασε και εκείνου που το ανέχεται (δηλαδή του Δήμου Διονύσου). Μαθαίνω ότι ο Δήμος έχει ειδοποιηθεί από κατοίκους. Πέραν αυτού ουδέν.
Ως ΕΥΠΟΛΙΣ τώρα καταγγέλλουμε. Αύριο, ας ελπίσουμε στην ετυμηγορία, θα πάρουμε την μπουλντόζα ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα παντού και υπέρ όλων.

Χωρίς τίτλο

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply