Η «ΒΟΡΕΙΝΗ» στα χέρια σας…

Απο τον στις Μάρτιος 16, 2018

22Κυκλοφόρησε το 84º φύλλο της εφημερίδας «ΒΟΡΕΙΝΗ». Στις σελίδες της υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.
«Η Αττική είναι εγκλωβισμένη εδώ και χρόνια στο παρωχημένο και αντιπεριβαλλοντικό μοντέλο της ταφής του συνόλου των απορριμμάτων που παράγουν οι πολίτες της στον ΧΥΤΑ της Φυλής,  και σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, που οδεύουν στην εποχή της μηδενικής παραγωγής αποβλήτων, εμείς θάβουμε το 85% των σκουπιδιών που παράγουμε. Δυστυχώς αν και την περίοδο 2012-2014 βρεθήκαμε κοντά στο να ξεφύγουμε από το τέλμα, η κα Δούρου ακύρωσε τους διαγωνισμούς που είχαμε προκηρύξει για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας των απορριμμάτων, επειδή θα γίνονταν με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην εφ´ όλης ύλης συνέντευξή του στη ΒΟΡΕΙΝΗ ο Γιάννης Σγουρός.

Για το  της ηλεκτροκίνησης και την αντιμετώπισή της στη χώρα μας, γράφει ο Δημήτρης Μιχαρικόπουλος. Δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην “επένδυση Tesla”, που ξαφνικά έγινε αντικείμενο συζήτησης χωρίς την απαραίτητη κατανόηση του θέματος, και τονίζει τα εξής: «Η πρόσφατη είδηση για την ίδρυση στην Ελλάδα μια μονάδας έρευνας και ανάπτυξης της Tesla, πρωτοπόρου, παγκοσμίως, κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δημιούργησε και στη χώρα μας ευρύτερο ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση γενικότερα. Όμως τόσο η προετοιμασία μας όσο και γενικότερα η συνειδητοποίηση για τις συνέπειες των συντελούμενων αλλαγών παραμένει χαμηλή, ιδιαίτερα εάν συγκριθεί με την κατάσταση σε άλλες χώρες”.

Πρόσφατα στην κατοικία της Πρέσβεως του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπεν-Άμπα, παρουσία του Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ, Reuven (Ruvi) Rivlin, διακεκριμένες προσωπικότητες της Ελλάδας έλαβαν ειδικά βραβεία για την μεγάλη συνεισφορά τους στο κράτος του Ισραήλ και στις Ελληνο-Ισραηλινές σχέσεις τα τελευταία 70 χρόνια.

Η ΒΟΡΕΙΝΗ ήταν παρούσα στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) για τη μετανάστευση και το μέλλον της Μεσογείου, κατά την οποία μίλησε ο Franco Frattini, ειδικός εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ με αρμοδιότητες για την επίλυση της σύγκρουσης στην Υπερδνειστερία και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας.

Στις σελίδες της ΒΟΡΕΙΝΗΣ η συνέχεια…

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Η «ΒΟΡΕΙΝΗ» στα χέρια σας…

Απο τον στις Ιούλιος 22, 2017

20228670_1847793298580480_6826223170990326467_nΚυκλοφόρησε το 82º φύλλο της εφημερίδας «ΒΟΡΕΙΝΗ». Στις σελίδες της υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. 

Η διαμάχη για το «παράλληλο σύστημα πληρωμών» μονοπωλεί την ειδησεογραφία τελευταία και στο μάτι του κυκλώνα ποιος άλλος; Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος απαντά στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τη ΒΟΡΕΙΝΗ, όπου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι: «Δυστυχώς εδώ και καιρό δεν υπάρχουν «εταίροι» με την έννοια της προ του 2010 εποχής. Το 2015, και σήμερα, υπάρχει μόνο η τρόικα. Το 2015 η τρόικα είχε έναν μόνο σκοπό: να ανατρέψει την κυβέρνησή μας στερώντας την όλους τους βαθμούς ελευθερίας, όλη την ρευστότητα κ.λπ.». 

Πολλοί είναι αυτοί που σκίζουν τα πτυχία τους και πολλοί επίσης είναι αυτοί που τα κρέμασαν για να τα βλέπουν…

«Το 53% των πτυχίων που δίνονται κάθε χρόνο δεν έχουν σχέση με το μοντέλο ανάπτυξης που χρειάζεται η Ελλάδα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του στη ΒΟΡΕΙΝΗ με αφορμή το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την Παιδεία ο  Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και  πρ. Πρόεδρος Νεολαίας του ΕΛΚ.

Δεξίωση για την εθνική επέτειο της 4ης Ιουλίου οργανώθηκε από την  Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα., παρών και ο φακός της ΒΟΡΕΙΝΗΣ… 

Οι επιστολές που απέστειλε, στις σελίδες 12&13, ο Κρις Σπύρου, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας, στον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών,  Ρεξ Τίλερσον, και στον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της UNESCO, Φραντσέσκο Μπανταρίν, για την ισλαμική λειτουργία στην Αγία Σοφία, στις 24 Ιουνίου 2017.

Ο Τάσος Γαϊτάνης, μεταξύ άλλων,  αναφέρει στη συνέντευξή του στη σελίδα 14, ότι: «Στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι τοπικές κοινωνίες. Το κόμμα μας σέβεται αυτή την αρχή, αφού αντιλαμβάνεται την τοπική αυτοδιοίκηση ως βασικό πυλώνα δημοκρατίας και συμμετοχής. Στόχος μας στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι να υπάρξει απλά κομματική καταγραφή δυνάμεων. Στόχος είναι να υπάρξει καταγραφή δυνάμεων υπέρ της αποκέντρωσης».

«Τα talent shows είναι εκατοστάρι, κερδίζεις γρήγορα προβολή. Η πραγματική μουσική καριέρα όμως είναι μαραθώνιος, θέλει μεγάλες αντοχές, χρόνο και εξάσκηση», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Σαλίνα Γαβαλά στη συνέντευξή της στην ΒΟΡΕΙΝΗ.

Στις σελίδες της ΒΟΡΕΙΝΗΣ η συνέχεια…

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Η «ΒΟΡΕΙΝΗ» στα χέρια σας…

Απο τον στις Ιούλιος 1, 2017

30


Κυκλοφόρησε το 81º φύλλο της εφημερίδας «ΒΟΡΕΙΝΗ». Στις σελίδες της υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. 

«Είναι αναγκαία η άμεση εκκίνηση των διαγωνιστικών διαδικασιών για εγκατάσταση νέων μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον τομέα με ανταγωνιστική διαδικασία, προκειμένου να αναθερμανθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Παράλληλα, η απλοποίηση της αδειοδότησης, με θεσμοθέτηση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης και γρήγορης διεκπεραίωσης της, θα διευκολύνει σίγουρα τα ιδιωτικά έργα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του στη ΒΟΡΕΙΝΗ, ο Κώστας Σκρέκας και την οποία μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες 6 και 7.

 Οι «γιατροί της αγάπης» για μια ακόμη φορά στο Λαύριο.

Στο  Συμπόσιο των Παλαιολογείων  2017, ο Πέτρος Δούκας  πρότεινε να εξετασθεί άμεσα η δυνατότητα αναβίωσης της «νεκρόπολης» του Μυστρά , ενώ  τόνισε ότι: «…είναι ντροπή για τη Σπάρτη του Λυκούργου, του Λεωνίδα, του Τυρταίου, του Χείλωνα, του Βρασίδα, του Αγησίλαου, των Κλεομένηδων, της Κλειταγόρας και της Μεγαλοστράτας, αλλά ντροπή και για όλους εμάς, να μην έχει ένα υπερσύγχρονο και εντυπωσιακό μουσείο.

Για τη σχέση της σύγχρονης Ελλάδας με την πτώση του Βυζαντίου (και οι υποθήκες του Πλήθωνος), γράφει ο Σωτήρης Γλυκοφρύδης.

Η Θηρασιά  περιμένει να την ανακαλύψουμε…

Για τα τραγούδια τους, και όχι μόνο, μιλούν ο Γιάννης Οικονομίδης και η Μαρία Ζλατάνη.

H παιδική χορωδία του Δήμου Διονύσου ζητά συμπαραστάτες…

Οδηγείστε μαζί μας το νέο HONDA Civic και το Ρενώ Kadjar, δύο αυτοκίνητα που προσελκύουν το ενδιαφέρον των οδηγών…

Τι είναι το «DOT» και πόσο σημαντικό είναι για τον καταναλωτή; Μας εξηγεί ο Γιώργος Αμάραντος.

Στις σελίδες της ΒΟΡΕΙΝΗΣ η συνέχεια…

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Η «ΒΟΡΕΙΝΗ» στα χέρια σας…

Απο τον στις Νοέμβριος 9, 2016

1-77Κυκλοφόρησε το 77º φύλλο της εφημερίδας «ΒΟΡΕΙΝΗ». Στις σελίδες της υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. 

«Οι πρώτοι που δε δικαιούνται να αδιαφορούν είναι οι Έλληνες. Ιδιαίτερα για τη Θράκη πολλά απ’ αυτά τα έχω πει και τα έχω γράψει και δυστυχώς επιβεβαιώνονται πριν στεγνώσει καν το μελάνι του βιβλίου μου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στη συνέντευξή του στη ΒΟΡΕΙΝΗ.

 

Σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον διορισμό μόνιμου μουφτή της ισλαμικής θρησκείας στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, προχώρησε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας,  Κρις Σπύρου .

Πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς. Η υπέρβαση, είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Γιώργο Καραμπελιά και με αφορμή την έκδοσή του, ας είναι καλά ο Αντώνης Πλατανιάς, προέκυψε το άρθρο του για τη ΒΟΡΕΙΝΗ.

“Σήμερα, που διανύουμε μια κρίση πολύπλευρη, όχι μόνο οικονομική, αλλά και πολιτική και κοινωνική, η επαναπροσέγγιση των ιστορικών συμβάντων, η επανερμηνεία τους στη σύγχρονη σύμφραση επιβάλλεται από την ανάγκη αυτοπροσδιορισμού, από την ανάγκη εντοπισμού των δυνάμεων και των αντιφάσεων μας. Έναντι ποιου καλείται τώρα να αντισταθεί ο ελληνικός λαός; Ο κατακτητής δεν είναι πρόδηλος, όπως την 28η Οκτωβρίου του 1940. Η απειλή σήμερα δεν είναι μόνο έξωθεν. Το έξω πιέζει, κάποτε αφόρητα, αλλά δεν πιέζει μόνο την Ελλάδα. Η κρίση είναι διεθνής και πλήττει όλο το δυτικό κόσμο. Εχθρός είναι τώρα το πνεύμα του καιρού, η ομογενοποίηση και η απώλεια ταυτότητας, εχθρός είναι ο άβουλος εαυτός. Ο εχθρός είναι μέσα μας. Μια κίνηση αντίστασης, προϋπόθεση κάθε αναγεννητικής προσπάθειας, είναι η πατριδογνωσία και η απολύτως αναγκαία αυτογνωσία.”Από την ομιλία της Ειρήνης Χλέντζου, φιλολόγου  του Λυκείου Διονύσου.

 «Με ανοιχτά τα μάτια ο Πλάτων διευρύνει με τον τρόπο του τους ορίζοντες και το βλέμμα μας, ώστε να πάψουμε να είμαστε, όπως τα αργόσυρτα μυρμήγκια μπροστά στο βάρος του χρόνου. Δείχνει έναν άλλο δρόμο να είμαστε ελεύθεροι μέσα μας. Μια διάφανη αθανασία πέρα από τις ανάγκες και τα πάθη του κόσμου». Παρουσιάστηκε την Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, το νέο βιβλίο του συγγραφέα Αντώνη Πλατανιά με τίτλο Η ομορφιά και το ουράνιο φυτό.

«Η προσέλκυση επισκεπτών δεν μπορεί να γίνεται μόνο με τη διαφήμιση ή την συμμετοχή μας σε εκθέσεις. Μια περιοχή γίνεται ελκυστική στους επισκέπτες όταν έχει ταυτότητα κι αυτή επιτυγχάνεται από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας είναι η γεωγραφική του θέση και η πολυμορφία των φυσικών του τοπίων – κάμπος, δύο βουνά και ο κορινθιακός κόλπος. Αυτά συνδυάζονται με ένα πλούτο αρχαιολογικών τόπων και  μνημείων που πιστοποιούν την ιστορική συνέχεια από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας», αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξη της η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου στον Παναγιώτη Πούλιο για την ΒΟΡΕΙΝΗ.

Για το μουσείο της Θήβας και τις προκλήσεις στην νέα εποχή, γράφει η Σωτηρία  Μανάρα –Μαυράκη.

«Το City Break και βέβαια είναι εφικτός στόχος για την Κηφισιά και είναι μία ανερχόμενη τάση, η οποία ειδικά για την Κηφισιά, μία από τις ομορφότερες αγορές στην Ελλάδα είναι όχι μόνο εφικτός, αλλά και αναγκαίος», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς, Ζεράρ Καραβάνης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΒΟΡΕΙΝΗ.

«Μέσα στο Δεκέμβρη θα κυκλοφορήσει το νέο μου single με τίτλο Όταν δεν είμαι καλά σε στίχους και μουσική του πιο στενού μου συνεργάτη, Χρίστου Σερενέ. Ένα τραγούδι με πολύ χιούμορ που με εκφράζει απόλυτα», μας ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, η ταλαντούχα καλλιτέχνιδα Αλεξάνδρα Κόνιακ στην συνέντευξή της.

 Αυτά και πολλά άλλα μπορείτε να διαβάσετε στο φύλλο 77 της ΒΟΡΕΙΝΗΣ

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply