Περιφορά και συνάντηση επιταφίων στην πλατεία Πλατάνου Κηφισιάς

0
16

ec4400a1-3570-4e3b-8e51-a6a5a205cae7Ο Δήμος Κηφισιάς με μεγάλη ικανοποίηση  ανακοινώνει ότι κατόπιν απόφασης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου θα πραγματοποιηθεί ύστερα από περίπου 35 χρόνια συνάντηση των επιταφίων των Ιερών Ναών: Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεφαλαρίου και Αγίου Γεωργίου Κηφισιάς- στο κέντρο της Κηφισιάς, την  Πλατεία Πλατάνου.

Εκεί θα συναντηθούν την Μεγάλη Παρασκευή  στις 9.45 μμ οι επιτάφιοι των τριών εκκλησιών όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και «λόγω των ειδικών συνθηκών που διέρχεται η πατρίδα μας θα αναπεμφθεί δέησις υπέρ ειρήνης και καταστάσεως του κόσμου» όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης στην απόφαση και επιστολή του προς τον Δήμαρχο Κηφισιάς. 

Με συγκίνηση έγινε δεκτή η απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας για την επαναφορά του ιστορικού εθίμου της τοπικής Εκκλησίας που θυμούνται και νοσταλγούν γενεές Κηφισιωτών.

Ο Δήμος Κηφισιάς, στην  ανακοίνωσή του τονίζει ότι, θα προετοιμάσει με κάθε δυνατό τρόπο την πολυαναμενόμενη συνάντηση των επιταφίων της Μεγάλης Παρασκευής και πιστεύουμε ότι η απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη επιπλέον ενισχύει την συνοχή και την ψυχική ανάταση της τοπικής κοινωνίας μας.

 

 

 

Leave a reply