Τίνα Μαρτίνη: “Ο κόσμος δε ζητά πια υποσχέσεις και «θα…»”

0
127
s1
Συνέντευξη με τη Θεσπρωτή αερολιμενικό και υποψήφια δημοτική σύμβουλο στο Μαρούσι  Τίνα Μαρτίνη, όπως αυτή δόθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα  www.thespro-news.com
Ποια είναι η σχέση σου με την Ήπειρο και συγκεκριμένα με την Θεσπρωτία; 
Κατάγομαι από δύο μικρά χωριά της Θεσπρωτίας, το Πολύδροσο Σουλίου από τη μεριά του πατέρα μου και την Κοκκινιά Φιλιατών από τη μεριά της μητέρας μου. Η Ήπειρος για μένα είναι τα καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων, είναι τα πλατάνια στις πλατείες των χωριών και δίπλα στα ποτάμια, είναι οι εκδρομές, τα πανηγύρια, οι πίτες της γιαγιάς Αμαλίας, οι φίλοι κι οι συγγενείς ηπειρώτες σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν υπηρέτησα, από την Σάμο και την Κάρπαθο μέχρι την Κέρκυρα, οι οικογένειες Μποροδήμου και Μίγκου στους Φιλιάτες, που παρά τη χιλιομετρική απόσταση στέκονται δίπλα μας σε κάθε όμορφη, αλλά και σε κάθε δύσκολη στιγμή…
Στο Μαρούσι μεγάλωσα και ζω στη γειτονιά Ηπειρώτικα, μια γειτονιά στο ανατολικό Μαρούσι όμορφη μεν, ξεχασμένη δε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

 Τι έκανε μια νέα κοπέλα να ασχοληθεί με τα κοινά; 
Ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή και η αγάπη μου για το Μαρούσι.
Ο κατάλληλος άνθρωπος: Ο Γιώργος Καραμέρος μας εμπνέει. Μας εμπνέει ότι είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για την επανεκκίνηση της πόλης μας την επόμενη ημέρα. Μας εμπνέει να δουλέψουμε γι’αυτή την ημέρα και τις επόμενες, μας εμπνέει για την προσπάθεια, για την ενότητα, για τη νίκη!
Ο Γιώργος Καραμέρος μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχω στα κοινά και την πεποίθηση ότι στον συγκεκριμένο συνδυασμό υπάρχει η δυνατότητα να εκλεγεί ένα νέο πρόσωπο, ακόμα κι αν δεν υπάρχει κομματική στήριξη. Όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο #Ενωμένο Μαρούσι, συμμετέχουμε από την πρώτη μέρα ενεργά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη δημιουργία προτάσεων που θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα και θα αναδείξουν την όμορφη πλευρά της πόλης μας.
Η κατάλληλη στιγμή: Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχω την πίστη ότι μπορώ να συνεισφέρω ουσιαστικά με την εμπειρία, τις γνώσεις και τις ικανότητές μου στην αναβάθμιση της πόλης μου. Μετά από 13 χρόνια εμπειρίας στην Κεντρική Διοίκηση, σε αεροδρόμια, σχολεία και στις Κεντρικές Υπηρεσίες τόσο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, όσο και του Υπουργείου Παιδείας, θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχοντας μια διαφορετική οπτική και αντίληψη για τα διάφορα θέματα. Άλλωστε, όταν κανείς είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία και την ασφάλεια ενός αεροδρομίου, θα ασχοληθεί με θέματα υποδομών, προσβασιμότητας, διαχείρισης κυκλοφορίας εντός και εκτός του αερολιμένα, παραπόνων επιβατών ή δραστηριοποιούμενων φορέων και εργαζομένων, μετακινήσεων, εθιμοτυπίας, διαχείρισης χώρων, ασφάλειας, φωτισμού, προστασίας του περιβάλλοντος κ.α. Θα τολμούσα να πω ότι ένα αεροδρόμιο αποτελεί τη μικρογραφία μιας πόλης.

s2
 Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα ενός Δήμου, όπως το Μαρούσι; 
Το Μαρούσι έχει σημαντικά προβλήματα, αλλά και αμέτρητες δυνατότητες ανάπτυξης, αναβάθμισης και ανάδειξης. Μικρά ζητήματα που ξεκινάνε έξω από την πόρτα του σπιτιού μας, αλλά και σύνθετα ή δυσεπίλυτα θέματα που απαιτούν σχέδιο και ρεαλιστική προσέγγιση για την αντιμετώπισή τους. Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα των μετακινήσεων στο Μαρούσι, πρέπει παράλληλα να εστιάσουμε στην ασφάλεια και να εξασφαλίσουμε τον φωτισμό στην κάθε γωνιά. Στοχεύοντας σε μια «ανθεκτική» και «βιώσιμη» πόλη, οφείλουμε να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα όλων με έργα πρασίνου, οδοποιίας, προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, χώρων στάθμευσης. Πρέπει να εστιάσουμε στην ανάδειξη και στην προστασία του περιβάλλοντος, με έμφαση στην καθαριότητα και την ανακύκλωση.
Είναι επιτακτική η ανάγκη τόσο να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων με ορίζοντα τετραετίας, όσο και για γόνιμη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, από την πρώτη κιόλας ημέρα που η νέα δημοτική αρχή θα κρατήσει το τιμόνι.

 Τι έκανε και τι δεν έκανε η σημερινή δημοτική αρχή για την επίλυσή τους; 
Η σημερινή δημοτική αρχή έχει ολοκληρώσει ένα κύκλο 13 χρόνων στη διοίκηση της πόλης. Δεν στεκόμαστε στο παρελθόν. Γυρίζουμε σελίδα και δημιουργούμε εκεί που υπάρχουν ελλείψεις, δυσλειτουργίες, προβλήματα, στασιμότητα, αλλά και δυνατότητες, συνεχίζουμε και αναβαθμίζουμε ό,τι έγινε σωστά. Ο συνδυασμός μας έχει ήδη καταθέσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, που έχει προκύψει μέσα από διαβούλευση και αδιάλειπτη επικοινωνία με τους κατοίκους και επιχειρηματίες της πόλης και με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων.

 Τι απαιτεί η διοίκηση ενός Δήμου; 
Απαιτεί ευελιξία και ταχεία προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Απαιτεί εγρήγορση, προσήλωση και μεθοδικότητα, ώστε αφενός να μην χάνονται ευκαιρίες και αφετέρου να κατακτώνται οι στόχοι. Με πολυάριθμες σημαντικές αρμοδιότητες να έχουν περάσει πλέον στον Α’ Βαθμό αυτοδιοίκησης, η διοίκηση ενός Δήμου απαιτεί νέους, αλλά έτοιμους και έντιμους ανθρώπους, με γνώσεις, καινοτόμες ιδέες, με όραμα και όρεξη για δουλειά.
Ξεκινώντας από τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Καραμέρο, ο συνδυασμός μας, το #Ενωμένο Μαρούσι, προάγει ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά. Δίνεται βάρος στην αξία, τις δυνατότητες και τις «φρέσκιες» ιδέες που φέρνει ο κάθε υποψήφιος για την πόλη μας και όχι στους κομματικούς χώρους από τους οποίους μπορεί να προέρχονται.

s3

 

 Τι ζητά ο κόσμος από μια δημοτική αρχή; 
Ο κόσμος δε ζητά πια υποσχέσεις και «θα…». Θέλει διαφάνεια, ουσιαστικές λύσεις και ορατά αποτελέσματα. Ζητά καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία τόσο με τους δημότες όσο και με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Ικανούς ανθρώπους που μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα της πόλης προς όφελος των δημοτών της, αλλά και όσων κινούνται σ’ αυτήν. Το #Ενωμένο Μαρούσι έρχεται με προτάσεις, σχέδιο, νέα στελέχη με ορμή και πολύ όρεξη για δουλειά, για να πετύχουμε αποτελεσματική και αποδοτική διοίκηση με δυναμικές λύσεις.

Τρία πράγματα που χαρακτηρίζουν την Τίνα Μαρτίνη είναι… 
Η αλληλεγγύη και η αποτελεσματικότητα. Τέλος, αν και με βάπτισαν Σταματία, είμαι ασταμάτητη!

Leave a reply