Άρωμα Κρήτης από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης και το Σύλλογο Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης

0
22

Άρωμα Κρήτης (4)Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης την ταινία – ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη «Το μέσα φως», για την προβολή της οποίας συνεργάστηκαν η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης και ο Σύλλογος Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ο Τάλως» με την υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».Άρωμα Κρήτης (6)

Το κοινό και το σκηνοθέτη Σταύρο Ψυλλάκη καλωσόρισαν η Πρόεδρος και η Αντπρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης  Έλλη Μήτση και Έφη Κοροσίδου αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ο Τάλως»  Γιώργος Καρχιλάκης ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π.  Χρήστος Φωτίδης.Άρωμα Κρήτης (1)

Μετά την προβολή, που είναι μια παραγωγή του Μουσείου Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης»,  και αναφέρεται στον ιδρυτή του οφθαλμίατρο Γιώργη Μαρκάκη, ο σκηνοθέτης Σταύρος Ψυλλάκης αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ, καθηλώνοντας κυριολεκτικά το κοινό με τον ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο που βλέπει κανείς και στις ταινίες του.Άρωμα Κρήτης (2)

Μέλη του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Κρητών χόρεψαν στη συνέχεια λεβέντικα χορούς της Κρήτης δίνοντας τον απαραίτητο τόνο στη βραδιά, η οποία έκλεισε με την προσφορά τσικουδιάς και παραδοσιακών κρητικών εδεσμάτων.Άρωμα Κρήτης (5)

Leave a reply

Άρωμα Κρήτης από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης και το Σύλλογο Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης

0
23

To μέσα φως_
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης και ο Σύλλογος Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ο Τάλως» προβάλλουν την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) με την υποστήριξη του Μουσείου Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης» σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.». την ταινία – ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη «Το μέσα φως», παραγωγής 2016.

Ο Γιώργης Μαρκάκης, 86 χρονών, οφθαλμίατρος και ιδρυτής του Μουσείου Λυχνοστάτης στη Χερσόνησο Κρήτης, μας ξεναγεί στην κιβωτό των αναμνήσεών του, σε όσα «τρύγησε με τα μάτια του και τα’ χει κλείσει εντός του».

Μιλά για το φως, το μάτι, αλλά και το δάκρυ που «είναι αγίασμα της ψυχής» και μας ξεναγεί στον τόπο της δημιουργικής του πνοής, το Μουσείο Λυχνοστάτης, εκεί όπου η λαογραφία «μιλάει στην καρδιά και στη συνείδηση των ανθρώπων». Σπαράγματα εμπειριών και αναμνήσεων, που καταλήγουν στην άποψή του για την ευτυχία: «το κάθε πράγμα στον κόσμο ετούτο αξίζει τόσο, όσο το αγάπησες».

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Σταύρος Ψυλλάκης

Παραγωγή: Γιάννης Μαρκάκης, Σταύρος Ψυλλάκης / Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης»

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μιχάλης Γεράνιος

Μοντάζ: Σταύρος Ψυλλάκης, Γιάννης Κατσάμπουλας

Ήχος: Σταύρος Ψυλλάκης

Μουσική: Βαγγέλης Φάμπας

Διάρκεια: 92’

Είσοδος ελεύθερη

Leave a reply