Συνεχίζεται η μεταφύτευση ελαιοδέντρων στη Λ. Μαραθώνα

0
11

P1240886_1Συνεχίζεται η μεταφύτευση ελαιοδέντρων στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. Χθες, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του γενικού γραμματέα Θάνου Βούρδα μεταφυτεύτηκαν και άλλα ελαιόδεντρα, ορισμένα εκ των οποίων είναι αιωνόβια ηλικίας 600 ετών, σε κεντρικά σημεία της Λεωφ. Μαραθώνα στην είσοδο του Ν. Βουτζά.

Η όλη διαδικασία αποφασίστηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την «ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ», με στόχο την αποκατάσταση του φυσικού τοπίου στους πληγέντες οικισμούς και την τόνωση των θετικών συναισθημάτων των δημοτών.

Η μεταφύτευση που είναι σε εξέλιξη κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος και σε άλλες όμορες περιοχές, πραγματοποιείται με τον συντονισμό του υπουργείου, καθώς και με την συνδρομή των τοπικών αρχών.

Η μεταφορά των ελαιοδέντρων γίνεται από περιοχές της Αχαΐας όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα εκσυγχρονισμού του σιδηροδρόμου, και εντάσσεται στις κοινωνικές – περιβαλλοντικές δράσεις της εταιρίας, που έχουν στόχο να μη χαθεί ούτε ένα δένδρο από τις περιοχές που θα περάσει το τρένο. «Είναι σημαντικό για την ΕΡΓΟΣΕ ελιές υπεραιωνόβιες να συνεχίσουν να ζουν, προσφέροντας το οξυγόνο τους στην Αττική» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ.

ΑΠΕ

Leave a reply