Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου σε ολόκληρο το Δήμο Διονύσου

Απο τον στις Μάρτιος 25, 2011

 

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και υπερηφάνεια γιορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου σε ολόκληρο τον «Καλλικράτειο» Δήμο Διονύσου. Μαθητικές παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων έγιναν σε κάθε μία από τις επτά Δημοτικές Κοινότητες ξεχωριστά, με την κεντρική εκδήλωση να πραγματοποιείται στην έδρα του νέου Δήμου, στον Άγιο Στέφανο.

Με το συντονισμό των δύο τελεταρχών κ.κ. Χρήστου Ποτίδη και Κυριάκου Κοντάκη, παρέλασαν κατά σειρά τα εξής τμήματα: Παιδικός Σταθμός Αγίου Στεφάνου «Παραμυθοχώρα», 1ο, 2ο και 30 Νηπιαγωγείο Αγίου Στεφάνου, 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου, Παράρτημα του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης, Γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου, Λύκειο Αγίου Στεφάνου, Παράρτημα Γυμνασίου Κρυονερίου, Λύκειο Άνοιξης, Σύλλογος Γυναικών Αγίου Στεφάνου, το τμήμα βόλεϊ γυναικών Αγίου Στεφάνου, το τμήμα του συλλόγου «Το ΟΙΟΝ» και το τμήμα του συλλόγου Ποντίων.

Μετά τη δοξολογία που εψάλλει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ακολούθησαν χαιρετισμοί και καταθέσεις στεφάνων.   

Το μήνυμα του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, απηύθυνε το παρακάτω μήνυμα:

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου δεν είναι απλά ένας ιστορικός σταθμός. Μας θυμίζει ότι τα αγαθά της ελευθερίας και της ευημερίας κερδίζονται και δεν χαρίζονται. Παράλληλα μας διδάσκει ότι, η αγωνιστικότητα και η ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν να αλλάξουν την ιστορική του μοίρα.

Ειδικά φέτος, νέες ανάγκες, δίνουν στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Αποτελεί για όλους μας την σταθερή αναφορά του λαού μας, σε υψηλά ιδανικά όπως την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Εθνική Ανεξαρτησία και Αυτοδιάθεση.

Οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι, σε χαλεπούς καιρούς είναι δύναμη ανατροπής και δημιουργικών εξελίξεων.

Αξιοποιώντας τη γνώση του ιστορικού παρελθόντος, καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της σημερινής εποχής και να δημιουργήσουμε, όλοι μαζί, νέες προϋποθέσεις προόδου και ευημερίας.

Ο εορτασμός της σημερινής εθνικής επετείου ας μην περιοριστεί μόνο στην ανανέωση της ιστορικής μας μνήμης, αλλά ας γίνει η πηγή από την οποία θα αντλήσουμε όλοι μας και ιδιαίτερα η νέα γενιά, διδάγματα για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας».

Εκτός του Δημάρχου Διονύσου κ. Γιάννη Καλαφατέλη και της συζύγου του, την παρέλαση στον Άγιο Στέφανο, παρακολούθησαν: Εκ μέρους της Εκκλησίας ο πατήρ Χρυσοβαλάντης, εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων ο διοικητής της 651 ΑΒΙΠ αντισυνταγματάρχης κ. Λαζαρίδης και εκ μέρους της Αστυνομίας η κα Παρτσανάκη, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σακελαρίου, Πέππας, Παπαβασιλείου και η κα Σαραντάκη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Πασιπουλαρίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κες Τζανετή, Μαγγίνα, Κατσίγιαννη, Ταουξή, και οι κ.κ. Παππάς, Κοντάκης, Κανατσούλης, Ποτίδης, Ίσαρης και Τσούκας,

Επίσης την παρέλαση τόσο στον Διόνυσο όσο και στον Άγιο Στέφανο, παρακολούθησε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Δέσποινα Αφεντούλη, πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, εκπρόσωποι γονέων και κηδεμόνων, γονείς μαθητών και πλήθος κόσμου.

Μετά την παρέλαση ακολούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου.

 

 

IMG_0222IMG_0209IMG_0205

IMG_0215

IMG_0219

SAM_3626SAM_3615SAM_3603SAM_3590SAM_3585SAM_3580SAM_3567SAM_3564

One Comment

  1. vastas

    26 Μαρτίου 2011 at 00:20

    Μηπως υπαρχουν και εικονες απο τις τοπικες κοινοτητες-

    Συλλογος ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply