Ο Δήμος Διονύσου συμμετέχει στην «Ώρα της Γης 2011»

Απο τον στις Μάρτιος 24, 2011

earth_hour

Ο Δήμος Διονύσου θα συμμετάσχει ενεργά στην παγκόσμια ενέργεια ενάντια στην κλιματική αλλαγή, «Η Ώρα της Γης 2011», που αποτελεί πρωτοβουλία του διεθνούς δικτύου του WWF Ελλάς.

Tα φώτα θα σβήσουν το Σάββατο, 26 Μαρτίου στις 20:30 σε όλους τους δημόσιους χώρους του Δήμου, ως μία πρακτική και συμβολική κίνηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Η κοινή παγκόσμια αποστολή του WWF Ελλάς, είναι: Να σταματήσει την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του πλανήτη και να προάγει ένα μέλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα ζουν σε αρμονία με την φύση, μέσω: Της προστασίας της βιοποικιλότητας Της προώθησης της βιώσιμης διαχείρισης των ανανεώσιμων φυσικών πόρων Της μείωσης της ρύπανσης και της άσκοπης κατανάλωσης.

Στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε από το WWF Ελλάς, μνημεία που αποτελούν παγκόσμια σύμβολα όπως ο Παρθενώνας και ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης και εθνικά τοπόσημα όπως το κτίριο της Βουλής και ο λόφος του Λυκαβηττού, ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν στο σκοτάδι, ενώ περισσότεροι από 35 δήμοι από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή στη δράση.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους 70 χώρες, ενώ αναμένεται ο αριθμός των ανθρώπων που θα σβήσουν τα φώτα τους από τις 20.30 έως τις 21.30 το βράδυ να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο.

One Comment

  1. vastas

    26 Μαρτίου 2011 at 00:15

    Ο συλλογος ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ συμμετεχει στην Ωρα της γης 2011.Συμβολλικα θα σβησουμε τα φωτα και στις 28! κατοικιες του οικισμου μας.

    Συλλογος Μικροιδιοκτητων Διονυσου ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ.

    + Οο ιδιοκτησιες μας δεν ειναι μικρες.Συμφωνα με το σχεδιο της κατατμησης ειναι εκτασεως 2 στρεμματων το καθενα,πλην 2’3 εξαιρεσεων.+

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply