Σε εξέλιξη η κακοκαιρία με βροχές, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους

Απο τον στις Νοέμβριος 18, 2018

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία η οποία από την Παρασκευή 16/11 επηρεάζει τη χώρα μας. H δορυφορική φωτογραφία που ακολουθεί δίνει την νεφική μάζα η οποία συνοδεύει το βαρομετρικό χαμηλό και η οποία έχει καλύψει όλη τη χώρα το πρωί της Κυριακής 18/11, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες.

 

Την Κυριακή 18/11 οι βροχοπτώσεις αναμένεται να ενταθούν και να επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να αναμένονται αρχικά στη Δυτική Ελλάδα.

Χάρτης 1. Προγνωστικός χάρτης 24-ωρου ύψους υετού (βροχή και χιόνι) σε χιλιοστά που περιμένουμε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018.

Οι χιονιοπτώσεις θα συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της ορεινής χώρας, ενώ ενώ χιονόνερο/χιόνι θα σημειωθεί και σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας (πχ. Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά).

Χάρτης 2. Προγνωστικός χάρτης χιονοκάλυψης το βράδυ της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 2018.

 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν θυελλώδεις από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, αλλά θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένιση από το μεσημέρι. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε νότιους με ένταση έως 6 Μποφόρ.

Κ. Λαγουβάρδος-Σ. Ντάφης

ΠΗΓΗ:www.meteo.gr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply