Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη 7/5

0
64

 

 

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός έως την Τρίτη 07/05 με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, καθώς και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Στον Χάρτη 1 παρουσιάζεται η κατανομή της ολικής βροχής έως και το βράδυ της Τρίτης 07/05. Η επικράτηση ανέμων δυτικής συνιστώσας θα έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή απομάκρυνση των αυξημένων ποσών σκόνης προς τα ανατολικά.

Χάρτης 1: Η ολική βροχόπτωση που αναμένεται έως και το βράδυ της Τρίτης 06/05

Αναλυτικά για το υπόλοιπο της Δευτέρας 06/05, βροχές, όμβροι και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα βόρεια και κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και το ΙόνιοΟι άνεμοι που θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο και από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις στο υπόλοιπο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 22 στις νησιωτικές περιοχές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παραμείνουν σχετικά αυξημένες στα ανατολικά.

Την Τρίτη 07/05 βροχές, όμβροι και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Ανατολικό Αιγαίο, τη Θράκη και την Κρήτη, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση φαινομένων και στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες υπάρχει και για τη Βόρεια Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 21 με 22 βαθμούς. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα σε όλη τη χώρα.

Στον Χάρτη 2 φαίνονται οι καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν το βράδυ της Δευτέρας 06/05 στο οδικό δίκτυο της χώρας, σύμφωνα με τη νέα μας υπηρεσία roads. Συνίσταται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς που θα κινούνται στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Χάρτης 2: Οι συνθήκες που θα επικρατήσουν το βράδυ της Δευτέρας 06/05 στο οδικό δίκτυο.

Σύνταξη Άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη

http://www.meteo.gr

Leave a reply