Ημερίδα για την εμπορία ανθρώπων, με συμμετοχή Δ. Δρούτσα

Απο τον στις Οκτώβριος 12, 2010
 
Με το μήνυμα «ποτέ δεν θα είναι αρκετά όσα κάνουμε, όταν η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο συνεχίζεται» και θέτοντας ως στόχο της Ελλάδος να γίνει «πρωτοπόρος στη διεθνή εκστρατεία για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων», ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας έκλεισε την ομιλία του στη σχετική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Εξωτερικών με τα γραφεία της Ευρωπαικής Επιτροπής και του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Ο Δ. Δρούτσας αναπτύσσοντας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (trafficking), ανέφερε ότι το υπουργείο Εξωτερικών συστρατεύεται σε εθνικό και διεθνές πεδίο, με όλους εκείνους που συνεργάζονται για την καταπολέμηση του προβλήματος.

Η επιτυχής «πρόληψη, προστασία και καταστολή», προϋποθέτει τη συνεργασία και τον συντονισμό και το υπουργείο Εξωτερικών συμβάλλει έμπρακτα με τη λειτουργία ενός «εθνικού συντονιστικού μηχανισμού» .

Καρποί της πολιτικής αυτής, επεσήμανε, είναι ότι φέτος αυξήθηκαν οι ποινικές διώξεις κατά 65%, οι καταδίκες κατά 52% και η προστασία των θυμάτων κατά 60%.

Η σημερινή εκδήλωση, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι από την ΕΕ, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το κοινοβούλιο, είναι η πρώτη και θα ακολουθήσουν άλλες πέντε με σκοπό την ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων κοινωνικών ομάδων, με πρώτη τη νεολαία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply