Βράβευση των GREEN ANGELS για την συνεργασία τους με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

0
25
10922792_1540255392892551_1743125133477636978_nΗ Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, GREEN ANGELS, μια πρωτοβουλία των εταιρειών ICAP Group και GREENiT Environmental, απέσπασε για δεύτερη χρονιά το BRONZE βραβείο στην κατηγορία «Συνεργασία Επιχείρησης – Ακαδημαϊκών Φορέων» στα Hellenic Responsible Business Awards 2018 που διοργάνωσε η Boussias Communications. Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική διάκριση που σηματοδοτεί την κεφαλαιοποίηση της τριετούς προσπάθειας της Κοινότητας να παραδώσει στον επιχειρηματικό ιστό της χώρας μια πρότυπη μεθοδολογία μέτρησης του Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος και συνεπώς, να συμβάλλει αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων σε κάθε κλάδο οικονομικής δραστηριότητας.

Ο General Community Manager της Κοινότητας GREEN ANGELS, Θεοφάνης Ξουλεής, δήλωσε: «Η σημερινή βράβευση για εμάς έρχεται να επισφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο την πολύ επιτυχημένη συνεργασία που έχει η κοινότητα των Green Angels τα τελευταία 2,5 χρόνια με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης φιλοδοξούμε να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση ενθαρρύνοντας έτσι τέτοιου είδους συνεργασίες της Ακαδημαϊκής Κοινότητας με τον ιδιωτικό τομέα. Είμαστε απολύτως σίγουροι ότι μέσα από την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων και τη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, θα προκύψουν νέες καινοτομίες και τεχνολογίες οι οποίες θα βοηθήσουν να δημιουργηθεί ένας μοχλός ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία».

 

Leave a reply

Βράβευση των GREEN ANGELS για την συνεργασία τους με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

0
25

awardboussias-gaΗ Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, GREEN ANGELS, απέσπασε πρόσφατα το SILVER βραβείο στην κατηγορία «Συνεργασία Επιχείρησης – Ακαδημαϊκών Φορέων» στα Hellenic Responsible Business Awards 2016 που διοργάνωσε η Boussias Communications.  Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση που σηματοδοτεί την κεφαλαιοποίηση της διετούς προσπάθειάς της Κοινότητας να παραδώσει στον επιχειρηματικό ιστό της χώρας μια πρότυπη μεθοδολογία μέτρησης του Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος και  συνεπώς, να συμβάλλει αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων σε κάθε κλάδο οικονομικής δραστηριότητας.

Στρατηγική Κατεύθυνση της Κοινότητας άλλωστε, είναι η δημιουργία πολλαπλασιαστικών πράσινων ωφελειών  προς τις επιχειρήσεις – Μέλη της, μέσα από την διάθεση τεχνικών και οικονομοτεχνικών υπηρεσιών για τη μείωση του λειτουργικού κόστους, τη συγκέντρωση χρηματοδοτήσεων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, και την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης Κοινωνίας των Πολιτών (Εργαζομένων, Φορέων, Εθελοντών κ.α.).

Η Τελετή Απονομής των Hellenic Responsible Business Awards 2016, η οποία έλαβε χώρα την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, αποτελεί την κορύφωση ενός σημαντικού θεσμού για την εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα που συγκεντρώνει δεκάδες ανώτατα και ανώτερα στελέχη των κορυφαίων επιχειρήσεων της χώρας υπό το πρίσμα της κοινής δέσμευσης για αειφορία, υπεύθυνη και βιώσιμη ανάπτυξη. Σημειώνεται, πως τις φετινές υποψηφιότητες αξιολόγησε ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 22 μέλη, με Πρόεδρο τον κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, πρώην Πρωθυπουργό, Επίτιμο Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και Πρόεδρο του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ).

Οι General Community Managers της Κοινότητας GREEN ANGELS,  Ανδρέας Τυράκης και Θεοφάνης Ξουλεής, δηλώνουν:

«Για να παρέχουμε χρήσιμα εργαλεία μέτρησης της περιβαλλοντικής επίδοσης, αλλά και καινοτόμες υπηρεσίες στα Μέλη μας, είναι ιδιαίτερα σημαντική η ουσιαστική μας συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και της καινοτόμου μεθοδολογίας περιβαλλοντικής αξιολόγησης των επιχειρήσεων της χώρας, HAPIE, την οποία έχουμε από κοινού σχεδιάσει και εφαρμόσεις σε πλήθος εταιρειών. Η συνεργασία αυτή θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, με στόχο να προκύψουν νέα ολοκληρωμένα Μετρητικά και Διαχειριστικά Εργαλεία, εφαρμόσιμα  στις ιδιαιτερότητες κάθε Κλάδου της οικονομίας, ώστε οι επιχειρήσεις να εφαρμόζουν βάσει ενός  αναγνωρισμένου, φερέγγυου όσο και αντικειμενικού Εργαλείου, τις πρακτικές τους, επί των Αρχών της Κυκλικής Οικονομίας».

H Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, GREEN ANGELS, αποτελεί μια πρωτοβουλία της ICAP Group και της GREENiT ENVIRONMENTAL που στοχεύει σε μια κοινωνία Oυδέτερου Aνθρακικού Aποτυπώματος. Η κοινότητα υλοποιεί ενέργειες περιβαλλοντικής πολιτικής, μέσω εξειδικευμένων ομάδων  εργασίας, που εστιάζουν σε θέματα στρατηγικής, διαδικασιών, βελτίωσης κόστους και κανονιστικής συμμόρφωσης και τελεί υπό την Αιγίδα τόσο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής όσο και του Ομίλου Χρηματιστηρίων Αθηνών ενώ συνεργάζεται με τις σημαντικότερες Περιβαλλοντικές Οργανώσεις & Φορείς ΕΚΕ, πανελλαδικά

Leave a reply