Κληρώσεις μετρητών για όσους πληρώνουν με κάρτα (video)

Απο τον στις Ιούνιος 20, 2017

20170620-plasticmoney15-1021x580Δώρο χίλια ευρώ σε 1000 φορολογούμενους κάθε μήνα από το υπουργείο Οικονομικών, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα, όσοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα στις συναλλαγές τους θα μπαίνουν στην κλήρωση του υπουργείου Οικονομικών που θα διενεργείται μία φορά τον μήνα. Στο συρτάρι μένουν όπως φαίνεται η συλλογή πόντων και οι λοταρίες με ακριβά δώρα όπως κατασχεμένα ακίνητα ή πολυτελή αυτοκίνητα του ΟΔΔΥ.

Στην κληρωτίδα μπαίνουν όλοι οι φορολογούμενοι. Οι κληρώσεις θα γίνονται μια φορά τον μήνα με βάση τις συναλλαγές μέσω POS. Μεταφορές ποσών μέσω e-banking δεν λαμβάνονται υπόψιν.

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό το έπαθλο θα είναι 1.000 ευρώ για 1.000 τυχερούς το μήνα. Τα ποσά αυτά θα πιστώνονται άμεσα στους λογαριασμούς τους, όπως είναι δηλωμένοι στο Taxis. Εξετάζεται ωστόσο και αύξηση του αριθμού των δικαιούχων.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ο τυχερός φορολογούμενος είναι ταυτόχρονα και οφειλέτης; Εφόσον η διάταξη δεν προβλέπει ρητά ότι το bonus είναι ακατάσχετο, δεν αποκλείεται είτε στο σύνολό του, είτε ένα μέρος να συμψηφίζεται με τις οφειλές.

Tα στοιχεία των συναλλαγών θα αποστέλλονται από τις τράπεζες στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία και αναλαμβάνει την διαδικασία της κλήρωσης.
Άλλωστε παραδείγματα από το εξωτερικό δείχνουν ότι τα κίνητρα για την συλλογή αποδείξεων αποδίδουν. Μόνο στην Πορτογαλία οι κληρώσεις αύξησαν τα έσοδα κατά 1,6 δισεκατομμύρια.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Χρύσα Παπασταύρου

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply