Ημέρα Πληροφόρησης: Γνωρίστε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών

Απο τον στις Ιανουάριος 10, 2018

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA), το μοναδικό επίσημο σχολείο του γερμανικού κράτους στην Αθήνα, προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους και φίλους της Σχολής το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 από τις 11.00΄ έως τις 16.00΄ στη φετινή Ημέρα Πληροφόρησης.

Επισκεφθείτε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών στο Μαρούσι και ενημερωθείτε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τα πλεονεκτήματα φοίτησης του παιδιού σας σε ένα από τα παλαιότερα και πιο επιτυχημένα ξενόγλωσσα σχολεία της Ελλάδας.

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών που αποτελείται από Νηπιαγωγείο με προνηπιακό και νηπιακό τμήμα (από 3 ετών), τετρατάξιο Δημοτικό (τάξεις 1-4) και οκτατάξιο Γυμνάσιο (τάξεις 5-12), είναι ένα σχολείο συνάντησης με δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και Γερμανούς, Έλληνες, Αυστριακούς και Ελβετούς εκπαιδευτικούς. Στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση ολοκληρώνεται με την απόκτηση του Γερμανικού Διεθνούς Απολυτηρίου, το οποίο επιτρέπει την άμεση και χωρίς εξετάσεις πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Γερμανία και σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα προετοιμάζει όσους επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΑΕΙ στην Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Την Ημέρα Πληροφόρησης στις 20 Ιανουαρίου 2018 τους επισκέπτες περιμένει ένα πλούσιο ενημερωτικό πρόγραμμα με τις ακόλουθες παρουσιάσεις της Διεύθυνσης της Σχολής προκειμένου να γνωρίσετε τον παιδαγωγικό σχεδιασμό και τη δομή της DSA:

– «Ποια είναι η Γερμανική Σχολή Αθηνών;» Παρουσίαση της Διεύθυνσης της Σχολής που θα γίνει στις 11.30΄ – 12.00΄ και στις 13.30΄ – 14.00΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου.

– «Πληροφορίες για την εισαγωγή στην 7η τάξη. Γνωρίστε το Προφίλ Ε!». Η παρουσίαση θα γίνει στις 12.15΄ – 13.15 και στις 14.15΄ – 15.15΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της παρουσίασης έχει προετοιμαστεί κάτι ξεχωριστό για τους μελλοντικούς μαθητές της 7ης τάξης στο Προφίλ Ε: οι μαθητές της DSA που έδωσαν την προηγούμενη χρονιά με επιτυχία τις εισαγωγικές εξετάσεις και τώρα φοιτούν στην Γερμανική Σχολή Αθηνών θα δείξουν στους μελλοντικούς συμμαθητές τους «τη δική τους DSA».

«Το Προνηπιακό τμήμα, το Νηπιακό τμήμα και το Δημοτικό συστήνονται.» Η παρουσίαση θα γίνει στις 12.15΄ – 13.15 και στις 14.15΄ – 15.15΄ στο Δημοτικό.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply