Με δημιουργική «όρεξη» οι μαθητές μας στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής World Robot Olympiad «Food Matters»

Απο τον στις Νοέμβριος 6, 2018

WROHellas18Στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, ο Νοέμβριος είναι ο πιο συναρπαστικός μήνας! Είναι ο μήνας της Ολυμπιάδας Ρομποτικής (World Robot Olympiad, 16-18/11/2018). Λίγες μέρες έμειναν για τη στιγμή που η Ελληνική Εθνική Αποστολή θα συναντήσει ομάδες από όλον τον κόσμο στον Παγκόσμιο Τελικό WRO™ 2018, (Τσιάνγκ Μάι, βόρειο τμήμα Ταϊλάνδης). Εκεί, οι μαθητές θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους σε διεθνές επίπεδο συμμετέχοντας σε συναρπαστικές προκλήσεις ρομποτικής, θα διασκεδάσουν και θα κάνουν νέους φίλους.

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) αποτελεί μια ετήσια διοργάνωση παγκοσμίου βεληνεκούς για την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Η Ελλάδα, μέσω του WRO Hellas, τα τελευταία 10 χρόνια συμμετοχής στη World Robot Olympiad WRO™, έχει κατακτήσει δύο ολυμπιακά μετάλλια και πολλές σημαντικές διακρίσεις! Ο WRO Hellas έχει ως στόχο την εισαγωγή της ρομποτικής στην εκπαίδευση, αξιοποιώντας τους διαγωνισμούς που διοργανώνει. Είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αποτελώντας τον επίσημο φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad – W.R.O.) στην Ελλάδα.logo-wro--2018

Οι μαθητικές ομάδες του 10ου Εθνικού Διαγωνισμού W.R.O.™ οι οποίες διακρίθηκαν (http://wrohellas.gr/world-robot-olympiad-2018/τελικός-ολυμπιάδας-wro-2018-2/) αποτελούν τη δωδεκαμελή ελληνική αποστολή της ερχόμενης Ολυμπιάδας Ρομποτικής. Η Εθνική αποστολή προέκυψε την 1η Ιουλίου 2018, στον Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ 2018, ο οποίος έγινε στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου στην Αθήνα. Ο διαγωνισμός τέλεσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Το φετινό ευφάνταστο θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ έχει τίτλο «Food Matters» εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα με ρομποτάκια. Παιδιά και νέοι από εξήντα χώρες του κόσμου, έχουν δώσει ραντεβού για να συναγωνιστούν, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους στην επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με την καλλιέργεια τροφίμων, τη διατροφή και τη σίτιση.  Με οδηγό τον Στόχο των Ηνωμένων Εθνών για Βιώσιμη Ανάπτυξη «Zero Hunger», τα παιδιά δίνουν λύσεις με καινοτόμους τρόπους βελτίωσης της διατροφικής αλυσίδας και συμβολής στην εξάλειψη της πείνας και πενίας στον πλανήτη.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE! Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ φέτος για πρώτη φορά εισάγει μία νέα, πιλοτική κατηγορία για παιδιά Νηπιαγωγείου (περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα http://wrohellas.gr πανελλήνιος-διαγωνισμός-εκπαιδ-2019/).

Σύσσωμη η χώρα μας εύχεται καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα καθώς για ένα τριήμερο το βλέμμα παγκοσμίως στρέφεται δικαίως στα παιδιά, τους αυριανούς επιστήμονες της κοινωνίας μας!

Μείνετε συντονισμένοι στα social media του WRO Hellas για να παρακολουθήσετε τα συναρπαστικά νέα και αναμεταδόσεις από τον μεγάλο Τελικό!  #TeamWorkMakeTheDreamComeTrue

Δείτε στο βίντεο https://youtu.be/jcM0VnioKlI  τι σημαίνει και γιατί στην Ελλάδα η εκπαιδευτική ρομποτική γράφεται με WRO … WRO Hellas!

Η εκπαιδευτική ρομποτική βασίζεται στη μέθοδο STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), βοηθώντας τους μαθητές στην καλύτερη κατανόηση της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, τη Μηχανικής και των Μαθηματικών. Μέσα από την εκπαιδευτική καινοτομία μπορεί να έρθει η πρόοδος και η εξέλιξη. Είναι σημαντικό, οι σημερινοί μαθητές να αποκτούν απαραίτητα εφόδια, όπως η ομαδική εργασία και η υλοποίηση έργων με έμφαση στην επίλυση προβλημάτων, για να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις στην αγορά εργασίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, εκ των οποίων οι περισσότεροι/ες από δημόσια σχολεία, σε συνδυασμό με το μεράκι των εκπαιδευτικών – προπονητών τους, μάς οδηγούν στην κορυφαία διοργάνωση εκπαιδευτικής ρομποτικής παγκοσμίως. Αποδεικνύοντας έτσι ότι οι ανοικτές ιδέες και η δημιουργική όρεξη αποτελούν τα κυρία χαρακτηριστικά της επιτυχίας στον 21ο αιώνα!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply