Ολοκληρώθηκε το 1ο ετήσιο Career Day του Hellenic American College

Απο τον στις Οκτώβριος 6, 2017
CareerDayΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο ετήσιο Career Day το οποίο διοργάνωσε το Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας του Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα, με τη συμμετοχή 16 εταιριών.

Σκοπός του Career Day είναι να δώσει την ευκαιρία σε φοιτητές και απόφοιτους του Hellenic American College να ενημερωθούν για τις προοπτικές καριέρας στην εγχώρια και διεθνή αγορά εργασίας. Παράλληλα, εκπρόσωποι  εταιριών μπορούν να έρθουν σε επαφή με ταλαντούχους νέους που θα αποτελέσουν την επόμενη γενιά στελεχών στις επιχειρήσεις.

Oι εταιρείες που συμμετείχαν στο Career Day του Hellenic American College δραστηριοποιούνται επιτυχώς στους κλάδους της πληροφορικής, της τραπεζικής, της μετάφρασης και διερμηνείας, της ασφάλισης, της ψυχικής υγείας, των τροφίμων και ποτών, της εκπαίδευσης, της συμβουλευτικής και του ανθρωπίνου δυναμικού και ήταν οι: Aims International,Coca-Cola Hellas S.A., Eurobank, Evalion, Hellas Employee Assistance Programs, Kinnick Language schools,Mondelez, NN Hellas, Nobacco, Paspartu, Printec, Protera, Qualco και Randstad.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη εκπρόσωποι του προγράμματος παροχής δωρεάν επιχειρηματικής εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και business coaching, Business Coaching Center, που υλοποιείται απο τη ΜΚΟ PRAKSIS, καθώς και εκπρόσωπος του ReGeneration, του πρωτοποριακού προγράμματος αμειβόμενης απασχόλησης για νέους πτυχιούχους.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία της, η Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα, Διευθύντρια του Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας του Hellenic American College, υποδέχτηκε και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης. Κατόπιν,  τον λόγο πήρε ο Δρ. Τριαντάφυλλος Φλουρής, Πρύτανης, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα και την αξία της συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.

Εκπρόσωποι των εταιρειών Coca-Cola Hellas S.A., Qualco και Aims International μίλησαν για τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρονται στους νέους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και για τις δεξιότητες που απαιτούνται στην αγορά εργασίας για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία. Επίσης, ο εκπρόσωπος του προγράμματος ReGeneration,καθώς και η απόφοιτη του προπτυχιακού προγράμματος English Language and Literature του Hellenic AmericanCollege/ Hellenic American University,  Μελίνα Μιχαλοπούλου, που συμμετείχε στο πρόγραμμα, μίλησαν για τις ευκαιρίες που δίνει το πρόγραμμα ReGeneration σε νέους απόφοιτους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να ξεκινήσουν την καριέρα τους.

Όπως είπε η Μελίνα, «Το ReGeneration είναι ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα που συνδυάζει κατάρτιση μέσω των workshops, επαγγελματική εμπειρία και κοινωνική εργασία μέσω μιας ευχάριστης διαδικασίας ενώ ταυτόχρονα μας προετοιμάζει ώστε τα βήματα αυτά να είναι σταθερά και επιτυχή. Αποτέλεσε το μέσο για να εργαστώ σ’ έναν καινούργιο τομέα για εμένα, αυτόν της επικοινωνίας και του corporate branding, μέσα στο πολυεθνικό περιβάλλον της Coca-Cola έχοντας άμεση συνεργασία με συναδέλφους από 26 χώρες. Θεωρώ πως μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα η θέληση για μάθηση, η προσωπικότητα και ο διαφορετικός τρόπος σκέψης του υποψηφίου γίνονται τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ένα δυναμικό ξεκίνημα, υπερκαλύπτοντας την έλλειψη εργασιακής εμπειρίας».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι φοιτητές και οι απόφοιτοι του Hellenic American College/Hellenic AmericanUniversity, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα stands των επιχειρήσεων, να καταθέσουν το βιογραφικό τους σημείωμα καθώς και να συμμετάσχουν σε προσωπικές συνεντεύξεις με τους εκπροσώπους των εταιρειών, θέτοντας τα θεμέλια για πιθανή μελλοντική συνεργασία.

Αποστολή του Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας είναι να παρέχει κατάρτιση και πληροφόρηση στους φοιτητές και αποφοίτους του Hellenic American College/Hellenic American University που θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν τη δική τους Μοναδική Επαγγελματική Ταυτότητα και να την επικοινωνήσουν δημιουργικά σε μελλοντικούς εργοδότες με σκοπό την ανεύρεση της κατάλληλης θέσης εργασίας.

Με συνέπεια προς τον στόχο αυτό, το Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας υλοποιεί δράσεις δικτύωσης με την αγορά εργασίας σε όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση καθώς και για μελλοντικές δράσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας στο 2103680992 ή ηλεκτρονικά στο careers@haec.gr.

   
 

Πληροφορίες   

 

 

Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας

2103680992, careers@haec.gr

http://haec.gr/el/foititiki-zoi/grafeio-stadiodromias

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply