Το κοινωνικό εργαστήρι Κήπος Σεμινάρια διοργανώνει το Εργαστήριο Ρομποτικής για παιδιά

Απο τον στις Νοέμβριος 27, 2017

robotsetgo2
Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδιά 5-10χρονών

Έναρξη: 02/12/2017
Λήξη: 27/01/2018
Πρώτη συνάντηση
το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στις 17:00

Οι κύριοι άξονες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι:
1. Ρομποτική

2.
Κατασκευή

We are the robots! To μήνα Δεκέμβριο ξεκινάει στο κοινωνικό εργαστήρι «Κήπος Σεμινάρια» το Εργαστήριο Ρομποτικής για παιδιά, από την ομάδα Robot set go. Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδιά 5 – 10χρονών.

Η Robotsetgo οργανώνει εργαστήρια ρομποτικής.
Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει το παιχνίδι με την μάθηση και έτσι μετατρέπει την εκπαίδευση σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα.

Τα βασικά στοιχεία είναι Παιχνίδι – Διασκέδαση – Εκπαίδευση – Καινοτομία – Ρομποτική Τεχνολογία – Συνεργασία – Δημιουργικότητα!

 robotsetgo

Στόχος είναι η κατάκτηση της γνώσης μέσα από πρακτικά παραδείγματα, η αξιοποίηση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών, η καλλιέργεια της ομαδικότητας, της επικοινωνίας, της κριτικής και μεθοδικής σκέψης της φαντασίας, καθώς και η αντιμετώπιση προβλημάτων και η εύρεση λύσεων.
Τα παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία τους, παρουσιάζουν τις ιδέες τους, εργάζονται και δημιουργούν ομαδικά, επιμένουν, δίνουν λύσεις και πετυχαίνουν.

Οι κύριοι άξονες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι:
1. Ρομποτική
2. Κατασκευή

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα βασίζεται στις αρχές μηχανικής. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τα στοιχεία της μηχανικής όπως γρανάζια, άξονες και με δομικά υλικά της LEGO.

Κάθε μάθημα στηρίζεται σε ένα σενάριο, το οποίο τα παιδιά ερμηνεύουν και προτείνουν τη δικής τους εκδοχή, αιτιολογώντας τις ιδέες τους. Επιλέγουν τα κατάλληλα υλικά και σχήματα προκειμένου να κατασκευάσουν ένα αντικείμενο και παρουσιάζουν τις προτάσεις τους όπου τις αξιολογούν και τις βελτιώνουν.robotsetgo3

Απευθύνεται σε παιδιά από την Πρώτη Δημοτικού έως Τρίτη Δημοτικού που ασχολούνται με την εκπαιδευτική πλατφόρμα WEDO 2.0 LEGO ενώ για παιδιά από Τετάρτη Δημοτικού έως και Τρίτη Γυμνασίου που ασχολούνται με την εκπαιδευτική πλατφόρμα EV3 LEGO.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 6 συναντήσεις διάρκειας 90′ η καθεμία και το συνολικό κόστος του σεμιναρίου θα είναι 60 ευρώ, το οποίο μπορεί να καταβληθεί σε δύο δόσεις κατόπιν προκαταβολής με την εγγραφή σας.

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής http://bit.ly/2jljOOd

Το σεμινάριο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνάντηση το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στις 17:00-18:30.

Κήπος Σεμινάρια, Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
e:info@kipos-seminaria.gr / t: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)
www.kipos-seminaria.gr
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply