Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με το Korea Maritime and Ocean University

Απο τον στις Ιούλιος 18, 2018

Μνημόνιο Συνεργασίας ΟΠΑ με KMOU (1)Σταθερό στην στρατηγική ανάπτυξης σημαντικών διεθνών συνεργασιών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Korea Maritime and Ocean University (ΚΜΟU), με σκοπό την ακαδημαϊκή συνεργασία σε θέματα που αφορούν στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση.

Ειδικότερα, ως πρώτη εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας, αναμένεται να έρθουν για ένα μήνα στο ΟΠΑ δεκαπέντε (15) μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΚΜΟU για εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν στα Ναυτιλιακά Χρηματοοικονομικά – Οικονομικά και τη Διοίκηση.

Ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης δήλωσε: «Η ανάπτυξη στρατηγικών διεθνών συνεργασιών αποτελεί βασική προτεραιότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το KMOU προάγει τη διεθνή συνεργασία του επιστημονικού προσωπικού μας σε έναν εξαιρετικά καίριο τομέα της ελληνικής οικονομίας, τη Ναυτιλία. Στο ΟΠΑ, παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας να παραμείνουμε ένα εξωστρεφές, σύγχρονο Πανεπιστήμιο με σημαντικές διεθνείς συνεργασίες προσδίδοντας αξία όχι μόνο στους Έλληνες φοιτητές μας αλλά και στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα».Μνημόνιο Συνεργασίας ΟΠΑ με KMOU (2)

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος της συνεργασίας, Καθηγητής Μανώλης Καβουσανός δήλωσε: «Η Νότια Κορέα, όπως και η Ελλάδα, κατέχουν εξέχουσες θέσεις στο χώρο της Ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη δύναμη στον κόσμο σε πλοιοκτησία και αποτελεί την έδρα για μια συστάδα από πλοιοκτήτριες και διαχειρίστριες εταιρείες, ναυλομεσιτικά γραφεία, οίκους χρηματοδότησης και ναυτασφαλιστικές εταιρείες. Η Νότια Κορέα με τη σειρά της, συγκαταλέγεται στις τρεις μεγαλύτερες χώρες ναυπήγησης πλοίων στον κόσμο, με πολλούς Έλληνες πλοιοκτήτες πελάτες, αλλά επίσης και σημαντική χώρα σε πλοιοκτησία και διαχείριση. Η συγκεκριμένη συνεργασία εκτιμώ ότι αποτελεί μόνο την αρχή των πολύπλευρων συνεργιών που έπονται μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων. Στον ένα μήνα παραμονής τους οι φοιτητές από την Κορέα, θα έχουν την ευκαιρία, πέραν των ακαδημαϊκών θεμάτων, να συνεργαστούν με συναδέλφους τους από το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΟΠΑ στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση και να έρθουν σε επαφή με στελέχη της αγοράς και των επιχειρήσεων του κλάδου της Ναυτιλίας.»

Ο κος Kihwan Lee, Κοσμήτορας της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Χρηματοοικονομικά της Ναυτιλίας και Logistics του KMOU δήλωσε εξαιρετικά χαρούμενος για την έναρξη της συνεργασίας αυτής με το ΟΠΑ. «Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους φοιτητές του KMOU να μαθητεύσουν κοντά σε επιστήμονες και επαγγελματίες της ελληνικής ναυτιλίας που παραμένει ο παγκόσμιος ηγέτης.»

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply