Αποκομιδή μπαζών από τον Σ.Π.Α.Π. στο πρώην Λατομείο Ράικου

Απο τον στις Αύγουστος 10, 2017

 

IMG_9287-800x445

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), υπό την καθοδήγηση και σε απόλυτη συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης προέβη επί τριήμερο σε εκτεταμένες εργασίες αποκομιδής μπαζών στο Πεντελικό και συγκεκριμένα πλησίον του παλαιού λατομείου Ράικου, άνωθεν της Νέας Πεντέλης, η οποία δράση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Δασαρχείου προς τον Σ.Π.Α.Π.

Photo4

Στη συνέχεια με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΣΠΑΠ και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του ιδίου, του Δασάρχη Πεντέλης Θανάση Ρέππα και του Διευθύνοντος Συμβούλου της «ΑΦΟΙ Κ. ΣΤΑΥΡΟΥ Α.Ε.», Μονάδας Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.) Λευτέρη Βικέλη.  Στη συνάντηση αυτή η Εταιρία προσφέρθηκε να μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της, 35 δρομολόγια τετραξονικών φορτηγών με μπάζα και σκουπίδια που βρίσκονταν στην ανωτέρω περιοχή του Πεντελικού.

Photo1

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος κατά τη διάρκεια των εργασιών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε σήμερα εδώ υπό την καθοδήγηση και σε απόλυτη συνεργασία με το Δασαρχείο  Πεντέλης, παρά την κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας και συνεχούς επιφυλακής επιπέδου 4 στην οποία βρίσκονται εργαζόμενοι και εθελοντές του Σ.Π.Α.Π., για μία ακόμη δράση, αυτή του καθαρισμού, της αποκομιδής και απομάκρυνσης από το Πεντελικό, σκουπιδιών και μπαζών που κάποιοι ασυνείδητοι έχουν πετάξει, μολύνοντας και καταστρέφοντας την ομορφιά του Πεντελικού περιβάλλοντος.  Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι στο βωμό του παρανόμου κέρδους αποδεικνύουν ότι δεν ενδιαφέρονται ούτε για το περιβάλλον, ούτε για τους συνανθρώπους τους, ούτε για τις επόμενες γενιές, ούτε καν για τα δικά τους παιδιά και εγγόνια.

Photo2

Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να πω σε όλους αυτούς τους ασυνείδητους που πετούν τα σκουπίδια τους και τα μπάζα τους όπου βρουν, ότι περιπολούμε για να αποτρέψουμε τις αποτρόπαιες πράξεις τους εναντίον του περιβάλλοντος και να συνδράμουμε το Δασαρχείο και την Αστυνομία, που είναι οι αρμόδιες κατά το Νόμο Αρχές, προκειμένου να συλληφθούν οι υπαίτιοι και να υποστούν τις νομικές συνέπειες του εγκλήματος τους.  Η επιφυλακή και οι περιπολίες μας είναι συνεχείς, στο μέτρο του δυνατού, παρά το ότι η οικονομική κρίση έχει επιφέρει σημαντικές μειώσεις πόρων και εμψύχου δυναμικού άνω του 70%. Καλούμε τους πολίτες να καταγγέλλουν κάθε παράνομη πράξη που ενδεχομένως υποπέσει στην αντίληψη τους στο Δασαρχείο, στην Αστυνομία, αλλά και στο ΣΠΑΠ που με τη σειρά του θα καταγγείλει με τη σειρά του το περιστατικό στις αρμόδιες Αρχές.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δασαρχείο Πεντέλης και προσωπικά το Δασάρχη κ. Θανάση Ρέππα, αλλά και τα αρμόδια στελέχη του Δασαρχείου Μαρία  Αρίδα και Γιώργο Παππαδιά, για την καθοδήγηση και το συντονισμό που είχαμε κατά τη διάρκεια των εργασιών τις τρεις αυτές ημέρες, καθώς και τον κ. Λευτέρη Βικέλη που μας συνέδραμε αποφασιστικά για την απομάκρυνση των μπαζών.

Photo3

Εμείς στον ΣΠΑΠ θα συνεχίσουμε να περιπολούμε στο Πεντελικό, παρά το ότι είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή, λόγω της αντιπυρικής περιόδου προκειμένου να αποτρέψουμε περιστατικά παραβατικών συμπεριφορών πάσης φύσεως, που στρέφονται εναντίον του περιβάλλοντος».

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply