Ημερίδα με θέμα «Η Συμβολή των Νέων Επιστημόνων στην Έρευνα για τους Υδατικούς Πόρους»

Απο τον στις Μάρτιος 15, 2017

unnamedΤην Παρασκευή 17 Μαρτίου στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσοβειου Πολυτεχνείου στο κτήριο Διοίκησης (Πρυτανεία) στο CAMPUS Ζωγράφου, το ECOCITY σε Συνεργασία με το ΔΠΜΣ-ΕΜΠ «ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ» διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Η Συμβολή των Νέων Επιστημόνων στην Έρευνα για τους Υδατικούς Πόρους»

Η εκδήλωση είναι μια πρόταση της Επιστημονικής Ομάδας του ECOCITY για το Νερό και είναι αφιερωμένη στους νέους επιστήμονες, που έλαβαν το Βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ για τις Διπλωματικές Εργασίες τους.
Η Ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ και θα γίνει με τον συντονισμό του Αντιπρέδρου του ECOCITY  Γιάννη Κουμαντάκη, Ομ. Καθηγητή ΕΜΠ και θα περιλαμβάνει τις εισηγήσεις: :
– Διερεύνηση της παρουσίας βαρέων μετάλλων και ιδιαίτερα των μορφών Cr3 και Cr6 στα υπόγεια νερά των οφιολιθικών μαζών και των χαλαρών σχηματισμών κεντρικής Εύβοιας, από τον Βασιλείου Ελ. Μηχανικό Μεταλλείων, Δρ Υδρογεωλογίας ΕΜΠ.
– Εκτίμηση της διακινδύνευσης της εξωτερικής ρύπανσης των υπόγειων νερών λεκάνης Ανθεμούντος Θεσσαλονίκης, από τον Καζάκη Νερ. Δρ Υδρογεωλογίας ΑΠΘ.

– Εργαστηριακή μελέτη επεξεργασίας νερού ρυπασμένου με Cr6, από τον Λαγιόπουλο Ι. Γεωλόγο MSc «Περιβάλλον και ανάπτυξη» ΕΜΠ

– Κυκλικές φλέβες θετικής και αρνητικής άνωσης, σε γραμμικά στρωματωμένο αποδέκτη, από τον Σταμούλη Γ. Πολιτικό Μηχανικό Παν. Θεσσαλίας.

– Συγκριτική αξιολόγηση μεθοδολογιών υπολογισμού υδατικού αποτυπώματος. Εφαρμογή στον κάμπο Χανίων, από την Χαρχούση Δεσπ. Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ, Υ/Δ.
– Εκτίμηση της ποιότητας και της οικονομικής αξίας υπόγειων νερών περιοχής Θηβών, από την Μαρία Χρησταντώνη Μηχανικό Μεταλλείων, MSc ΕΜΠ Υδατικών Πόρων.

– Αρχαία υδραυλικά έργα, από τον Δευτεραίο Π. Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ, Υ/Δ ΕΜΠ.

– Υπόγεια νερά αργολικού πεδίου. Υποβάθιση και τεχνητός εμπλουτισμός, από τον Μητρόπαπα Αν. Αγρ. Τοπ. Μηχ. ΕΜΠ, MSc Υδατικών πόρων ΕΜΠ, Υ/Δ ΕΜΠ

– Υπόγεια νερά βορείως του Ολύμπου, από την Ζαβρίδου Έφη, Γεωλόγο MSc Υδατικών πόρων ΕΜΠ, Υ/Δ ΕΜΠ.

Στο τέλος των εισηγήσεων θα γίνει συζήτηση και τοποθετήσεις

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply