Άμεση λήψη μέτρων για τον ιό Zika, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Θοδωρής Ζαγοράκης

0
31

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα του ιού Zika και τις ανησυχίες της επιστημονικής κοινότητας για πανδημία, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  Θοδωρής Ζαγοράκης, ζητά, με ερώτηση που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη λήψη  προληπτικών μέτρων για την προστασία των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά τους πολίτες των Ευρωπαϊκών κρατών, περιστατικά σημειώθηκαν κυρίως  σε άτομα που επέστρεψαν από τροπικές χώρες. Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα κρούσματα στη Βραζιλία,  χώρα που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες το ερχόμενο καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο ιός εξαπλώνεται ραγδαία στην Κεντρική και Νότια Αμερική, καθώς μεταδίδεται μέσω κουνουπιών.

Ο κ. Ζαγοράκης, καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και την επιστημονική κοινότητα, για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του μιας και είναι πολλοί οι Ευρωπαίοι πολίτες, ανάμεσά τους και Έλληνες, που θα επισκεφτούν τη Βραζιλία, λόγω των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Leave a reply