Οι βουλευτές που οπλοφορούν

Απο τον στις Μάιος 27, 2013

Ποιοι είναι οι νόμιμοι πιστολέρος της Βουλής. Μόνη γυναίκα-βουλευτής με άδεια οπλοφορίας η Λιάνα Κανέλλη.

Αρκετοί άλλοι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κυρίως, είχαν ζητήσει και λάβει άδειες οπλοφορίας η συνεχίζουν να έχουν περίστροφα αδήλωτα.

 

Τουλάχιστον 60 άδειες οπλοφορίας έχουν εκδοθεί σε βουλευτές της παρούσας Βουλής από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, βουλευτές απ’ όλες τις πτέρυγες – από το ΚΚΕ μέχρι και τη Χρυσή Αυγή έχουν άδειες, ενώ στη λίστα περιλαμβάνεται ακόμα και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Πολλές άλλες άδειες οπλοφορίας κατέχουν γνωστοί πρώην υπουργοί και βουλευτές εδώ και πολλά χρόνια, ενώ ορισμένες από αυτές έχουν λήξει και δεν ανανεωθεί.

Στην Αθήνα έχουν εκδοθεί 51 άδειες οπλοφορίας για όλους τους βουλευτές και άλλες 9 από Αρχές Ασφαλείας στην επαρχεία.

Από τη Νέα Δημοκρατία άδεια οπλοφορίας έχει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ελευθέριος Αυγενάκης, ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Μανούσος Βολουδάκης, ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Ιωάννης Καράμπελας, ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Κωνσταντίνος Κοντογιώργος, ο Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Αθανάσιος Νταβλούρος (o πρώην διοικητής Ασφαλείας), ο Βύρων Πολύδωρας, ο Δημήτριος Σαμπαζιώτης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Η Ντόρα Μπακογιάννη παρότι επανειλημμένως στόχος τρομοκρατικών κύκλων και απειλών δεν έχει ζητήσει άδεια οπλοφορίας. Ούτε και άλλη γυναίκα από τον χώρο της «Νέας Δημοκρατίας».

Από τη Χρυσή Αυγή, άδεια έχουν εκδώσει ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο Μιχάλης Αρβανίτης, ο Γεώργιος Γερμανής, ο Αντώνιος Γρέγος, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο Νικόλαος Μίχος, ο Ηλίας Παναγιώταρος, και ο Χρήστος Παππάς. Δεν φέρεται να έχει άδεια οπλοφορίας ο αρχηγόςΝικόλαος Μιχαλολιάκος και δεν είναι ακριβές ότι οπλοφορεί νομίμως η σύζυγος του και βουλευτής Ελένη Ζαρούλια.

Από το ΚΚΕ έχουν στην κατοχή τους άδεια οπλοφορίας η Λιάνα Κανέλλη, ο Νικόλαος Καραθανασόπουλος και ο Νικόλαος Μωραΐτης. Δεν έχει άδεια η Αλέκα Παπαρήγα.

Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ σήμερα έχουν προσωπικές άδειες οπλισμού, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Από τον χώρο αυτό γνωστοί πρώην υπουργοί και βουλευτές φέρονται τα παλαιότερα χρόνια να είχαν άδειες οπλοφορίας. Δεν είναι γνωστό εάν τις έχουν ανανεώσει ή εξακολουθούν να τα έχουν χωρίς άδεια.

Τέλος, από το ΣΥΡΙΖΑ άδεια έχει εκδώσει μόνο ο Στάθης Παναγούλης. Δεν έχει ζητήσει κανένας άλλος, ακόμα και απειληθείς από ακροδεξιούς κύκλους.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία που απαιτείται για έναν πολίτη ο οποίος ζητά να οπλοφορεί για λόγους ασφαλείας είναι η εξής:

α) αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάνουν χρήση αλκοόλ ή απαγορευμένων ουσιών και β) ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη ψυχίατρο ή δημόσιο φορέα ψυχικής υγείας.

Το αίτημα έπειτα διαβιβάζεται από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας στην Ασφάλεια Αττικής, στο αρμόδιο Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών. Η αξιωματικοί με τη σειρά τους διαβιβάζουν το φάκελο στον αρμόδιο εισαγγελέα από τον οποίο ζητείται να γνωμοδοτήσει. Παράλληλα ζητείται και αντίγραφο του ποινικού μητρώου του αιτούντος βουλευτή. Μόλις απαντήσει η Εισαγγελία, από το Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών εκδίδεται η άδεια οπλοφορίας.

http://www.nonpapernews.gr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply