Πολιτικές αντιδράσεις για τη δήλωση του Ζακ Ρογκ στην τελετή έναρξης

Απο τον στις Ιούλιος 28, 2012
Από την ομιλία του Ζακ Ρογκ στην τελετή έναρξης των Αγώνων του Λονδίνου
Την αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΛΑΟΣ προκάλεσε η δήλωση του πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζαγκ Ρογκ κατά τη χθεσινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ότι «υπό μία έννοια, οι Αγώνες γύρισαν σπίτι τους».

Σε δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, επιτίθεται στον κ. Ρογκ, χαρακτηρίζοντάς τον «απαράδεκτο, ανιστόρητο και προκλητικό», σημειώνει ότι δεν υπήρξε αντίδραση «σε αυτή την άθλια δήλωση» και ζητά από τον κ. Ρογκ «να ανακαλέσει άμεσα τη δήλωσή του και να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τους Έλληνες και την Ελλάδα».

«Υπενθυμίζω,επίσης, τη πρόταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Ολυμπία, την Ελλάδα, η οποία πρέπει επιτέλους να μας απασχολήσει» καταλήγει ο κ. Τέρενς Κουίκ.

Η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «ανιστόρητους και αλαζόνες Ευρωπαίους παράγοντες» που «κάνουν κάθε πολιτισμένο άνθρωπο να γελά με τις άθλιες δηλώσεις τους».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, δήλωσε: «Οι σνομπ λιγούρηδες του διεθνούς τζετ σετ, όταν διευθύνουν οργανισμούς, τουλάχιστον πρέπει να ξέρουν την ιστορία του θέματος που καλούνται να καλύψουν. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν στην Ελλάδα τον 8ο αιώνα π.Χ., όταν στη χώρα του Ρογκ έτρωγαν βελανίδια, όταν δεν έτρωγαν ο ένας τον άλλο».

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply