Σαμαράς: Μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας

Απο τον στις Απρίλιος 14, 2010

 

 

«Εξακολουθώ να θεωρώ πως με το κατάλληλο μείγμα οικονομικής πολιτικής μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, και ερωτηθείς μεταξύ άλλων για το ζήτημα της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης, απάντησε πως «όσο λιγότερο μιλάμε, τόσο το καλύτερο για την οικονομία».

Ανέφερε ακόμη πως με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου συζήτησαν σε βάθος «τις κρίσιμες πτυχές αυτή της μεγάλης οικονομικής κρίσης».

Σχετικά με τη συνάντησή του με τον Γ.Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως συζήτησαν σε βάθος τις κρίσιμες πτυχές της οικονομικής κρίσης.

Νωρίτερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του φορολογικού νομοσχεδίου, οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς αντάλλαξαν πυρά για την κατάσταση της οικονομίας και τα κυβερνητικά μέτρα.

Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, είπε «μιλάτε κ. Σαμαρά για τις δανειακές ανάγκες που αυξήθηκαν κατά 50% στα χρόνια τα δικά σας και τολμάτε να ρωτάτε πού βρίσκονται σήμερα τα spreads; Αφήστε τα. Αφήστε τα οριστικά πίσω. Βοηθήστε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μια δικαιότερη Ελλάδα. Καταψηφίζετε επί της αρχής, χαίρομαι που αναφερθήκατε στα θετικά του νομοσχεδίου, αλλά εμείς βάζουμε βάσεις για μια Ελλάδα, που αδημονούν οι πολίτες. Και αφήστε τις τετριμμένες κριτικές περί καθυστέρησης, όταν εμείς κάναμε πρωτοφανή διαβούλευση πριν την κατάθεσή του».

Ο κ. Σαμαράς σχολιάζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης τόνισε πως «μέχρι πριν λίγο αμφισβητούσαν ότι μπορείτε να πάρετε και να εφαρμόσετε μέτρα εξυγιάνσης. Σήμερα αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των μέτρων σας. Γιατί προκαλούν μάλλον μεγαλύτερη ύφεση παρά μικρότερα ελλείμματα».

«Πάνω από όλα αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο είναι υφεσιακό. Και μάλλον θα αναγκαστείτε να το αλλάξετε. Και αν δεν το κάνετε εσείς θα το κάνουμε εμείς, όταν θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply