«Συντονισμός της οικονομικής πολιτικής»

Απο τον στις Φεβρουάριος 4, 2011

 

    «Σύγκλιση, συνεργασία και στενότερο οικονομικό συντονισμό», ζήτησαν από τις Βρυξέλλες η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σε κοινή δήλωσή τους προς τον Τύπο. Οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες ανακοίνωσαν επισήμως ότι θα διεξαχθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των χωρών του ευρώ, εντός του Μαρτίου.

    «Θα πρέπει να καταλήξουμε σε ένα σύμφωνο ανταγωνιστικότητας που θα διέπει όλες τις χώρες του ευρώ», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, διευκρινίζοντας ότι σε αυτό θα μπορούν να συμμετάσχουν και χώρες εκτός ευρωζώνης, αν το επιθυμούν και πως οι βασικές πτυχές του Συμφώνου θα πρέπει να συμφωνηθούν «πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου». «Δεν πρόκειται για λόγια, αλλά για δράσεις», κατέληξε η Α. Μέρκελ.

    Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τόνισε ότι η Γαλλία και η Γερμανία προχωράνε «χέρι χέρι» για να στηρίξουν το ευρώ, το οποίο θεωρούν ως το «μείζον στοιχείο της ευρωπαϊκής οικοδόμησης».

   

    H Ελλάδα απέδειξε ότι έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις και να καταστήσει την οικονομία της βιώσιμη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η πρόκληση για την Ευρώπη είναι να διαχειριστεί ορισμένα από τα συστημικά προβλήματα των οικονομιών της Ευρωζώνης. Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι υπάρχει συνειδητοποίηση, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά με τη θέληση και την ικανότητα να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. 

    ΠΗΓΗ ΑΠΕ

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply