Ανακοίνωση της Πρεσβείας του Ισραήλ για την Βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη

Απο τον στις Δεκέμβριος 16, 2018

182407_180998185278078_5634226_nΑνακοίνωση της Πρεσβείας του Ισραήλ για την Βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη:

Η Πρεσβεία του Ισραήλ καταδικάζει απερίφραστα την βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη για πολλοστή φορά.  Η μετατροπή των Εβραίων σε εξιλαστήρια θύματα για γεγονότα για τα οποία δεν φέρουν απολύτως καμία ευθύνη είναι η απόλυτη έκφραση του αντισημιτισμού.  Τέτοια επεισόδια από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους πρέπει να καταδικαστούν απ’ όλους και οι θύτες πρέπει επιτέλους να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ανακοίνωση της Πρεσβείας του Ισραήλ για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια στη Γάζα

Απο τον στις Απρίλιος 2, 2018

Ανακοίνωση της Πρεσβείας του Ισραήλ για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια στα σύνορα Ισραήλ-Λωρίδας της Γάζας: 

Η αλήθεια για τις βίαιες διαδηλώσεις στα σύνορα της Γάζας: Μια προμελετημένη Παλαιστινιακή εκστρατεία για την πρόκληση βίαιων επεισοδίων με το Ισραήλ και την παραβίαση των κυρίαρχων συνόρων του.

Οι πρόσφατες βίαιες διαδηλώσεις Παλαιστινίων στα σύνορα Ισραήλ – Λωρίδας της Γάζας, στο πλαίσιο της λεγόμενης «Πορείας Επιστροφής», ουδεμία σχέση είχαν με «ειρηνική διαμαρτυρία». Ήταν μια προμελετημένη παλαιστινιακή εκστρατεία με στόχο να προκαλέσει βίαια επεισόδια με το Ισραήλ, να παραβιάσει τα σύνορα του και να βλάψει τους πολίτες του.

Οι ταραχές ενορχηστρώθηκαν από τη Χαμάς, μια τρομοκρατική οργάνωση που αναγνωρίζεται ως τέτοια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, η οποία απορρίπτει την ειρηνευτική διαδικασία και επιδιώκει την καταστροφή του Ισραήλ.

30.000 εξοργισμένοι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές προσπάθησαν να κατακλύσουν και να παραβιάσουν τα σύνορα του Ισραήλ πετώντας φλεγόμενα λάστιχα, πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών στα συνοριακά φυλάκια. Οι διαδηλωτές φώναζαν «Χαϊμπέρ, Χαϊμπέρ, ο Στρατός του Μωάμεθ επιστρέφει», κάνοντας αναφορά σε ιστορική μάχη, η οποία έλαβε χώρα το 628 και κατά την οποία ο Προφήτης Μωάμεθ έσφαξε τους Εβραίους στην περιοχή της σύγχρονης Σαουδικής Αραβίας. Μιλώντας στους διαδηλωτές, ο Yahya Sinwar, ένας από τους ηγέτες της Χαμάς, δήλωσε ότι στόχος είναι «να εξαφανιστούν τα σύνορα» με το Ισραήλ.

Υπό την κάλυψη των διαδηλωτών, ένοπλοι πράκτορες της Χαμάς προσπάθησαν να διεισδύσουν μέσα στο έδαφος του Ισραήλ, κόβοντας τα συρματοπλέγματα και πυροβολώντας κατά Ισραηλινών στρατιωτών, οι οποίοι τους απώθησαν.  Σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις, τρομοκράτες της Χαμάς προσπάθησαν να τοποθετήσουν εκρηκτικά σε διάφορα σημεία των συνόρων μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας.

Κατ’ ομολογία της ίδιας της Χαμάς, τουλάχιστον δέκα από τους Παλαιστινίους που σκοτώθηκαν στα σύνορα ήταν μέλη της στρατιωτικής πτέρυγάς της και ενεργά μέλη παλαιστινιακών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς εκμεταλλεύεται κυνικά γυναίκες και παιδιά, στέλνοντας τους σε σημεία συγκρούσεων, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.  Υπήρξαν αρκετά περιστατικά κατά τα οποία μικρά παιδιά στρατολογήθηκαν από την Χαμάς για να συμμετάσχουν στα βίαια επεισόδια.  Την Παρασκευή, μέλη των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων βρήκαν στα σύνορα ένα παλαιστινιακό κοριτσάκι  επτά ετών, το οποίο είχε σταλεί εκεί από την Χαμάς, και κατόρθωσαν να το επιστρέψουν με ασφάλεια στην οικογένεια του.

Η Χαμάς έχει ξοδέψει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια σε αυτή την εκστρατεία  της σύγκρουσης, πληρώνοντας τους κατοίκους της Γάζας για την συμμετοχή τους στην πορεία. Ενώ οι υποδομές της Γάζας υστερούν, η Χαμάς χρησιμοποιεί τους σημαντικούς πόρους της για να αγοράσει όπλα και πυραύλους και να κατασκευάσει σήραγγες για επιθέσεις στο Ισραήλ, αντί να μεριμνά για την ευημερία του πληθυσμού της Γάζας.

Το Ισραήλ αποχώρησε τελείως από τη Λωρίδα της Γάζας το 2005. Δεν υπάρχει κατοχή της Γάζας. Δεν υπάρχει πολιορκία της Γάζας. Τόνοι βασικών αγαθών εισέρχονται καθημερινά στη Γάζα. Όλοι οι υφιστάμενοι περιορισμοί υπάρχουν μόνο για να αποφευχθεί η παράνομη εισροή υλικών που χρησιμοποιούνται για τη στρατιωτική ενίσχυση της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ εξακολουθεί να παρέχει ηλεκτροδότηση, νερό και αγαθά στη Γάζα, σε συντονισμό με διεθνείς οργανώσεις.

Ο συνοριακός φράκτης μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας διαχωρίζει ένα κυρίαρχο κράτος από μια τρομοκρατική οργάνωση.

Διαχωρίζει ένα κράτος που προστατεύει τους πολίτες του από δολοφόνους που θέτουν τους συμπατριώτες τους σε κίνδυνο, δοξάζουν τον θάνατο και επιδιώκουν την εξόντωση του Ισραήλ.

Κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να αμυνθεί εναντίον μίας τρομοκρατικής οργάνωσης και ενός εξοργισμένου όχλου που στόχο έχουν να παραβιάσουν τα σύνορά του και να βλάψουν τους πολίτες του. Το Ισραήλ δεν αποτελεί εξαίρεση. Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τα σύνορά του, να προστατεύσει τους πολίτες του και να εμποδίσει την παράνομη διείσδυση στα κυρίαρχα εδάφη του.

Φωτογραφίες:

Εικόνες και στοιχεία των τρομοκρατών της Χαμάς που σκοτώθηκαν στις τελευταίες συγκρούσεις στα σύνοραHamasterroristsriotsGaza

Εικόνες παιδιών που η Χαμάς στρατολόγησε για συμμετοχή στις συγκρούσεις.PalestinianchildrenHamas

Σχετικά βίντεο:

Βίαιες διαδηλώσεις στη Γάζα: https://twitter.com/twitter/statuses/980085840423608323

Βίαιες διαδηλώσεις στη Γάζα: Ένας ηγέτης της Χαμάς, ο Yahya Sinwar, δηλώνει ότι στόχος είναι η «εξαφάνιση των συνόρων.»

https://twitter.com/twitter/statuses/980085840423608323

Μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης προσπαθούν να διεισδύσουν στο Ισραήλ

https://twitter.com/twitter/statuses/979763899372359680

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply