Εκδήλωση για το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα

Απο τον στις Μάρτιος 22, 2017

ependuseis-650Το φιλικότερο επενδυτικό περιβάλλον και τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει πλέον η Ελλάδα επεσήμαναν όλοι οι ομιλητές στην εκδήλωση με θέμα «Το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα: Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, Επενδυτικά κίνητρα και Έργα μεγάλης κλίμακας» που διοργάνωσε σήμερα, Τετάρτη 22 Μαρτίου, η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Την εκδήλωση παρακολούθησε σημαντικός αριθμός Πρέσβεων και εκπροσώπων Ξένων Διπλωματικών Αρχών από 58 χώρες, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ευρύτερου σχεδίου ανάδειξης του επενδυτικού περιβάλλοντος, των δυνατοτήτων της χώρας μας για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και με σαφή στόχο την επικοινωνιακή διάχυση και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας. «Η Ελλάδα βγαίνει μέσα από την κρίση επιταχύνοντας μεταρρυθμίσεις που την καθιστούν φιλικότερη στις επενδύσεις, πιο εξωστρεφή προς στις διεθνείς αγορές. Σας καλούμε στη νέα περίοδο ανάκαμψης της  ελληνικής οικονομίας, να συμβάλετε στην αποτύπωση των αλλαγών και των νέων ευκαιριών που δημιουργούνται στην ελληνική οικονομία», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Γ. Γ. ΔΟΣ & ΑΣ κ. Γιώργος Τσίπρας.

Το νέο αναπτυξιακό νόμο παρουσίασε στους παρευρισκόμενους ο Γ.Γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Λόης Λαμπριανίδης, ενώ το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας, των δράσεων και των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί παρουσίασαν η Διευθύντρια Μονάδας Προσέλκυσης Επενδύσεων του Enterprise Greece, κα Αγγέλα Μιχαλοπούλου, και ο Project Manager του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Γιώργος Παπαγεωργαντάς.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Εκδήλωση για το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα στο ΥΠΕΞ

Απο τον στις Μάρτιος 20, 2017

ImageHandler

Η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, προγραμματίζουν ενημερωτική εκδήλωση για τις Ξένες Διπλωματικές Αρχές στην Ελλάδα, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ευρύτερου σχεδίου ανάδειξης του επενδυτικού περιβάλλοντος, των δυνατοτήτων της χώρας μας για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και με σαφή στόχο την επικοινωνιακή διάχυση και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας.

Στην εκδήλωση με θεματικό περιεχόμενο την παρουσίαση του επενδυτικού πλαισίου, των κινήτρων και ευκαιριών (“The investment environment in Greece: New Development Law, Investment Incentives & Large Scale Projects”) θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γ.Γ. ΔΟΣ, κ. Γιώργος Τσίπρας. Το επενδυτικό περιβάλλον της Ελλάδας θα παρουσιάσουν ο Γ.Γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Λόης Λαμπριανίδης, η Διευθύντρια Μονάδας Προσέλκυσης Επενδύσεων του Enterprise Greece, κα Αγγέλα Μιχαλοπούλου, και η Εντεταλμένη Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κα Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπoυργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1), στις 22 Μαρτίου τ.έ., 11:00-13:00.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply