Ο Εμανουέλ Μακρόν στο ΕΚ για να συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης-Τρίτη 11πμ

Απο τον στις Απρίλιος 16, 2018

TfyS4uXbΟ Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα είναι ο τέταρτος Ευρωπαίος ηγέτης που θα συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης με τους ευρωβουλευτές την Τρίτη το πρωί. 

Αυτή θα είναι η τέταρτη από μία σειρά συζητήσεων μεταξύ των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ και των ευρωβουλευτών σχετικά με το μέλλον της ΕΕ. Πρώτος ηγέτης που ήρθε στο ΕΚ να συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης ήταν ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Λίο Βαράντκαρ στις 17 Ιανουαρίου, δεύτερος ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, στις 6 Φεβρουαρίου και τρίτος ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα στις 14 Μαρτίου. Η επόμενη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης έχει προγραμματιστεί για τη σύνοδο ολομέλειας του Μαΐου με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο Πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγίανι, και ο Γάλλος Πρόεδρος θα έχουν διμερή συνάντηση και θα πραγματοποιήσουν στη συνέχεια σύντομες δηλώσεις (press point) περίπου στις 9.55 (ώρα Γαλλίας), ακριβώς πριν την έναρξη της συζήτησης στην ολομέλεια.

Οικονομίας, Βιομηχανίας και Ψηφιακών Υποθέσεων από τον Αύγουστο του 2014 έως τον Αύγουστο του 2016. Ως ιδρυτής του κινήματος «En Marche!», το οποίο ξεκίνησε στις 6 Απριλίου 2016, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. Στις 7 Μαΐου 2017, ο Εμμανουήλ Μακρόν έγινε ο όγδοος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply