Στις εργασίες της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Κοτζιάς

Απο τον στις Σεπτέμβριος 23, 2018

DnzHUS5XoAAkJQuΟ Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα συμμετάσχει στις εργασίες της Υπουργικής Εβδομάδας της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό συναντήσεων και εκδηλώσεων Υψηλού Επιπέδου, με επίκεντρο θέματα περιφερειακού και παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Μεταξύ άλλων, το υπουργικό δείπνο εργασίας με θέματα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή (23/9), η εκδήλωση του Προέδρου Trump για την αντιμετώπιση των προβλήματος των ναρκωτικών (24/9), η εκδήλωση του ΓΓ των ΗΕ για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις (25/9) και η συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για τον ρόλο της εκπαίδευσης στην καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων (26/9). Θα συμμετάσχει, επίσης, στη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. (24/9), καθώς και στο Διατλαντικό Δείπνο των Υπουργών Εξωτερικών (25/9), όπου θα έχει την ευκαιρία να προβάλει τις ελληνικές θέσεις.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει στο περιθώριο πληθώρα διμερών συναντήσεων και επαφών με ξένους ομολόγους του, μεταξύ άλλων με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Αλβανίας, του Λιβάνου, της Ιορδανίας, των ΗΑΕ, της Παλαιστίνης, του Περού, του Αζερμπαϊτζάν, του Μαρόκου και του Καζακστάν, με εκπροσώπους διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, καθώς και με εκπροσώπους κυπριακών και εβραϊκών οργανώσεων.

Στο πρόγραμμα συναντήσεων του κ. Κοτζιά περιλαμβάνονται, επίσης, η Τετραμερής Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδος-Βουλγαρίας-Κροατίας-Ρουμανίας (26/9). Επιπλέον, για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο θα συγκληθεί (27/9), στο περιθώριο της Συνόδου, η Υπουργική Συνάντηση των χωρών μελών του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών (ACForum), το οποίο συστάθηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2017, κατόπιν πρωτοβουλίας του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τον Κινέζο ομόλογό του, Wang Yi.

Περαιτέρω, την Πέμπτη 27/9 ο Υπουργός Εξωτερικών θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε ανοιχτή συζήτηση για την ελληνική εξωτερική πολιτική που διοργανώνεται από τη διεθνούς κύρους δεξαμενή σκέψης Council on Foreign Relations (CFR). Θα συναντηθεί επίσης την ίδια ημέρα με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓ ΗΕ για το ονοματολογικό, Μ. Nimetz.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply