Συναυλία του Δημήτρη Μπάση στους Θρακομακεδόνες

Απο τον στις Σεπτέμβριος 20, 2010
1Στο κατάμεστο θέατρο της πλατείας του Δήμου Θρακομακεδόνων το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010 στις 20:30 ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Δρ Λαμπρινός Πλατυπόδης καλωσορίζοντας το πολυπληθές κοινό που είχε συρρεύσει από νωρίς προκειμένου να βρει μια θέση για να παρακολουθήσει τη συναυλία του διάσημου τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση, με εμφανή την αγωνία του για τις αλλαγές και το μέλλον που επιφυλάσσει ο «Καλλικράτης» για το μοναδικό σε  φυσικό και όχι μόνο κάλλος  προάστιο ανέφερε τα εξής: «Επί των ημερών μας όλα μας αφαιρούνται, ένα-ένα. Το δικαίωμα στην ελπίδα δε θα μας το αφαιρέσει κανείς και για κανένα λόγο. Θεωρώ το ρεπερτόριο του Δημήτρη Μπάση καθώς τη θέση του στα καλλιτεχνικά δρώμενα μια όαση ελπίδας. Αν σε όλους τους τομείς τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα έχουν χαθεί, στην αληθινή τέχνη  η ελπίδα διατηρείται ακόμα ζωντανή. Είμαστε όλοι εδώ ευτυχώς ακόμα ζωντανοί να απολαύσουμε καλή ελληνική μουσική, όπως παλιά.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας συνεχίζει απρόσκοπτα την προσφορά του στον πολιτισμό ανταποκρινόμενο, όπως πάντα στις  δικές  σας υψηλές αισθητικές απαιτήσεις. Το πρόγραμμα του Σεπτέμβρη, είναι σε σχέση  με τα προηγούμενα χρόνια λιτό μεν, αλλά το ίδιο ποιοτικό. Και φυσικά όλες οι εκδηλώσεις δωρεάν για τους συμπολίτες μας και τους προσκεκλημένους μας.

Θέλω να ελπίζω ότι και του χρόνου ο νέος  καλλικράτειος δήμος μας σε τούτο το υπέροχο θέατρο θα οργανώσει ποιοτικές εκδηλώσεις, ανταποκρινόμενος στην παράδοση που έχουν δημιουργήσει, χρόνια τώρα,  οι διάσημοι καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων που έχουν τιμήσει το ΠΚΘ με την παρουσία τους και το καλλιτεχνικό και πνευματικό τους έργο».

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ στην εξαίσια συναυλία που έδωσε έκανε ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ συνοδεία πιάνου, παραδοσιακών εγχόρδων και τσέλου.                Ο τραγουδιστής, σε μια σημαντική στιγμή της καριέρας του αναμετριέται με το βάθος και το πλάτος της μουσικής μας παρακαταθήκης, προσπαθώντας να φέρει στο φως τη συλλογική μνήμη και τη συγκίνηση που κρύβουν μέσα τους τραγούδια από κάθε «γεωγραφικό διαμέρισμα» του χάρτη της ελληνικής μουσικής. Οι δύο ώρες του προγράμματος ήταν μια διαδρομή που από το βυζαντινό μέλος στα ηχοχρώματα της δημοτικής μουσικής κι από τους δρόμους του λαϊκού τραγουδιού, στα έργα των μεγάλων μας συνθετών και την σύγχρονη τραγουδοποιία.

Ο Δημήτρης Μπάσης τραγούδησε και μάγεψε το κοινό. Η παιδεία του στην βυζαντινή μουσική, τα διδάγματα από τις σημαντικές του συνεργασίες, η πείρα του από το λαϊκό πάλκο, καθώς και η μαθητεία του ως ερμηνευτής των έργων του Μίκη Θεοδωράκη τον έχουν αδιαμφισβήτητα καταστήσει ένα μεγάλο ερμηνευτή, άξιο διάδοχο των μεγάλων ερμηνευτών του έντεχνου και του ποιοτικού λαϊκού ελληνικού τραγουδιού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θρακομακεδόνων και υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών, Θέμης Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Βλαχοδήμος,                       η Αντιδήμαρχος Βούλα Χαραλαμποπούλου-Ντελή, οι δημοτικοί σύμβουλοι,  Βασίλης Πήτας αρχηγός παράταξης, Γιάννης Κασσαβός υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών, Μαρία Ταλιούρη-Κοντογιώργου Πρόεδρος του ΑΚΕΘ, Δήμητρα Παναγιώτου Φίλιππα και Νίτσα Ξενιά,  ο Διευθυντής του ΠΚΘ, Ηρακλής Γεωργιάδης, τα μέλη του ΔΣ Μάγια Ντελέζου και Ολυμπία Δραγούνη, η οποία είχε και την επιμέλεια της εκδήλωσης, η αν. διοικητής του Ασκληπιείου Βούλας Φωτεινή Κουλούρη, ο πρ. Κοινοτάρχης Κώστας Καραπάτσιος και η γραμματέας του «Αριστοτέλη» Αργυρώ Ζησίμου.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply