Η επίσκεψη της Εθνικής Γυναικών στο Προεδρικό Μέγαρο

Απο τον στις Φεβρουάριος 7, 2012


Την Εθνική ομάδα πόλο των Γυναικών υποδέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας για να τις συγχαρεί για τη μεγάλη τους επιτυχία στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, στο οποίο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Στην τελετή παραβρέθηκα οι αθλήτριες που πήραν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο, συνοδευόμενες από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Μορφέση και τον συνεργάτη του Σάκη Κεχαγιά. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Παρόντε ακόμα, ο Διευθυντής της Ομοσπονδίας, Γιώργος Χριστοφοράτος, ο γιατρός της Ομοσπονδίας Κυριάκος Νανούσης και η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής,

Τα κορίτσια προσέφεραν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια μία μπλούζα με όλες τους τις υπογραφές και μία ελληνική σημαία. Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας τους έπλεξε το εγκώμιο και τις συνεχάρη για την μεγάλη τους επιτυχία. Τους είπε χαρακτηριστικά: «Προσφέρετε μία δροσερή αύρα, τη διακεκαυμένη περίοδο που περνάμε. Είναι σημαντικό πως προβάλλετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όνομα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Έχουμε χάσει τη δύναμή μας αλλά εσείς με τις επιτυχίες σας, μας κάνετε εθνικά υπερήφανους. Γνωρίζω ότι διατηρείτε παράπονα και τα παράπονά σας είναι δίκαια. Μακάρι να ήμουν εγώ στην Κυβέρνηση και να έδινα λύσεις σε κάποια θέματα. Έχετε πέσει θύματα μιας δύσκολης περιόδου για την ελληνική κοινωνία. Αποτελείται την χρυσή εξαίρεση, αφού δίνοντας το εκατό τις εκατό της ψυχής σας και με πενιχρά μέσα, καταφέρνετε να παραμένετε στην κορυφή του κόσμου».

Τους αποκάλυψε ακόμα, πως είδε όλα τα παιχνίδια από την τηλεόραση με εξαίρεση αυτό του τελικού, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στις αθλήτριες να χαριτολογήσουν. «Κύριε Πρόεδρε ήσασταν το γούρι μας. Κρίμα που δεν είδατε τον τελικό για αυτό χάσαμε», είπε η Γιούλη Λαρά.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος είπε: «Ερχόμαστε για τρίτη φορά σε λίγους μήνες στο Προεδρικό Μέγαρο. Και αυτό, γιατί είμαστε αυτοί που φέρνουμε τις μεγάλες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό και στην ελληνική κοινωνία. Πρόεδρε, έχετε δείξει ότι είστε κοντά στα αθλήματα μας και στον αθλητισμό γενικότερα». Ο κ. Διαθεσόπουλος εστίασε και στα προβλήματα, δίνοντας παράλληλα το μήνυμα πως πρέπει να δοθούν λύσεις ενόψει Ολυμπιακής χρονιάς. «Θέλουμε λύσεις, χρειαζόμαστε λύσεις ειδάλλως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε», δήλωσε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή Γιώργου Μορφέση αλλά και της Αλεξάνδρας Ασημάκη, κορυφαίαςπολίστριας στον κόσμο το 2011.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς η επίσκεψή μας στο Προεδρικό Μέγαρο για μία ακόμα χρονιά. Προβλήματα υπήρχαν και υπάρχουν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατευθύνει πως πρέπει να βρεθούν οι λύσεις. Χρειαζόμαστε τις λύσεις γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Επειδή ακούστηκαν πολλά για τη δυσαρέσκεια των κοριτσιών τις τελευταίες ημέρες σχετικά με όσα διαδραματίζονται, υπάρχει πικρία στα κορίτσια αλλά σεβόμαστε τους θεσμούς, είπε ο Γιώργος Μορφέσης.

«Ζητάμε λύσεις, δεν έχει δοθεί καμία λύση στα προβλήματά μας. Αποτελεί μεν τιμή η επίσκεψή μας στον Πρόεδρο αλλά θα πρέπει να δοθούν λύσεις. Τα μηνύματα του Προέδρου ήταν ευδιάκριτα», είπε η Ασημάκη.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply