Το πανόραμα του Πρωταθλήματος Κ17

Απο τον στις Σεπτέμβριος 11, 2013

Το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το Πρωτάθλημα Κ17 της Super League, το οποίο διεξάγεται μεταξύ των ομάδων κάτω των 17 ετών, των Π.Α.Ε. που συμμετέχουν στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα της ‘Super League Ελλάδα’.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα Κ17 αγωνιστικής περιόδου 2013 – 2014, θα χωριστούν σε δύο (2) ομίλους (Α’ και Β’ Όμιλος), ως εξής:

Α’ Ομιλος: Απόλλων, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθηνών, Εργοτέλης, ΑΕΛ Καλλονής, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Πλατανιάς.

Β’ Ομιλος: Αρης, Βέροια, Παναιτωλικός, Πανθρακικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Skoda Ξάνθη.

Οι αγώνες του Πρωταθλήματος Κ17 θα διεξαχθούν σύμφωνα με κλήρωση.

Στον Α’ Όμιλο θα διεξαχθούν τρεις γύροι. Στον 1ο και 2ο γύρο οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε εντός και εκτός έδρας αγώνες (συνολικά 22 αγωνιστικές).

Στον 3ο γύρο του Α’ Ομίλου οι ομάδες που θα τερματίσουν από την πρώτη (1η) έως και την έβδομη (7η) θέση θα αγωνιστούν μεταξύ τους βάσει της βαθμολογικής θέσης που κατείχαν στο τέλος του 2ου γύρου. Σημειώνεται, ότι οι βαθμοί που κατέκτησαν οι ομάδες κατά τον 1ο και 2ο γύρο, μεταφέρονται στο σύνολό τους στον 3ο γύρο.

Παράλληλα, οι ομάδες που θα τερματίσουν από την όγδοη (8η) έως και την ενδέκατη (11η) θέση στον 2ο γύρο του Α’ Ομίλου, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σύμφωνα με τη βαθμολογική θέση που κατείχαν στο τέλος του 2ου γύρου.  Σημειώνεται, ότι οι βαθμοί που κατέκτησαν οι ομάδες κατά τον 1ο και 2ο γύρο, μεταφέρονται στο σύνολό τους στον 3ο γύρο.

Στον Β’ όμιλο θα διεξαχθούν τέσσερεις γύροι των επτά αγωνιστικών (συνολικά 28 αγωνιστικές).

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί τελική φάση για την ανάδειξη του Πρωταθλητή.
-Η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο προκρίνεται απευθείας στη Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Κ17.
-Οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η, 3η και 4η θέση από τον Α’ Όμιλο και η ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση από τον Β’ Όμιλο θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες (knock-out) μεταξύ τους ως εξής:
2η Α’ Ομίλου – 4η Α’ Ομίλου στην έδρα της 2ης του Α’ Ομίλου
2η Β’ Ομίλου – 3η Α’ Ομίλου στην έδρα της 2ης του Β’ Ομίλου
-Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω αγώνων προκρίνονται απευθείας στη Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Κ17.

Στους αγώνες του Πρωταθλήματος Κ17, δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές έως 17 χρονών (γεννηθέντες από 01/01/1997 και έπειτα)

Για μια ακόμη χρονιά τα έξοδα μετακινήσεων, διαμονής και διατροφής των ομάδων που συμμετέχουν στο Πρωταθλήμα Κ17 θα καλυφθούν εξ’ ολοκλήρου από τη Super League. Συγκεκριμένα, καταρτίζεται διαδικασία Μετακίνησης και Διαμονής των Ομάδων, όπου προβλέπονται αναλυτικά οι περιπτώσεις οδικής και αεροπορικής μετάβασης καθώς και οι προϋποθέσεις κάλυψης των εξόδων διαμονής. Επίσης, πραγματοποιείται αναλυτικός σχεδιασμός και προγραμματισμός για την οργανωμένη μετακίνηση, διαμονή και διατροφή των ομάδων για το σύνολο της αγωνιστικής περιόδου.

Συνολικά, κατά την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, η Super League κάλυψε 975 αεροπορικά εισιτήρια και 468 δωμάτια για διανυκτερεύσεις ομάδων.

Στατιστικά 2012-2013:
• Η ανάδειξη του πρωταθλητή πρόεκυψε από τη διαδικασία της Τελικής Φάσης όπου συμμετείχαν οι ομάδες που κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις από κάθε όμιλο κατά την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος Κ17. Πρωταθλήτρια ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, αναδείχθηκε η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.
Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, συγκέντρωσε 68 βαθμούς, έχοντας 22 νίκες, 2 ισοπαλίες και καμία ήττα.
Στην Τελική Φάση, προκρίθηκε έναντι του Παναθηναϊκού με σκορ 2-1 και αντιμετώπισε στον τελικό την ομάδα του Ολυμπιακού όπου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με σκορ 0-1.
• Κατά την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, στο Πρωτάθλημα Κ17 συμμετείχαν συνολικά 448 ποδοσφαιριστές.
• Το σύνολο των τερμάτων που επιτεύχθηκαν ήταν 614 (μ.ο. 3,15 / αγώνα).
• Ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στο Πρωτάθλημα Κ17 κυμάνθηκε στα 16,5 έτη.
• Η τελική Φάση του Πρωταθλήματος Κ17 διεξήχθη στο γήπεδο Skoda Ξάνθη Arena στην πόλη της Ξάνθης και είχε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από την NOVA

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κ17.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply