«Άνοιξαν» πανιά τα σκάφη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Laser Radial

0
81

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με διαφορετικές καιρικές συνθήκες διεξήχθησαν οι πρώτες κούρσες του όπεν Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νέων Radial της Ολυμπιακής Κατηγορίας Laser, που βρίσκεται σε εξέλιξη στα νερά του Καλαμακίου. Στον αγώνα που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου, με συν-διοργανωτές τον δήμο Αλίμου και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία παίρνουν μέρος 375 αθλητές και αθλήτριες από 34 χώρες.

Οι πρώτες κούρσες στους στίβους των αγοριών και των κοριτσιών πραγματοποιήθηκαν με βοριά. Στη συνέχεια επικράτησε μπουκαδούρα, αλλά οι έμπειρες Επιτροπές Αγώνων κατάφεραν και «έβγαλαν» το πρόγραμμα ώστε να αντισταθμιστεί η αγωνιστική απραξία της πρώτης ημέρας. «Υπήρχαν πολλές αλλαγές στις καιρικές συνθήκες. Ενώ αρχικά είχαμε βοριά, στη συνέχεια μειώθηκε η ένταση του ανέμου. Πραγματοποιήθηκαν τρεις κούρσες στα γκρουπ των κοριτσιών και δύο στο γκρουπ των αγοριών», δήλωσε ο Υπεύθυνος των Αγώνων Θανάσης Παπαντωνίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σε ότι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, ο Αιμίλιος Μόνος έφερε μία πρωτιά στην πρώτη ιστιοδρομία αλλά η μπουκαδούρα δεν τον ευνόησε και πλασαρίστηκε στη 12η θέση στη δεύτερη με 13 β.π. και είναι 11ος. Πρώτος είναι ο Γερμανός Μέβες Βιντουβιλντ (2, 1). Στον στόλο των κοριτσιών προηγείται η Μαριλένα Μακρή από την Κύπρο με 4 β.π. Την καλύτερη θέση από ελληνικής πλευράς την έχει η Μελίνα Γκάρη (21η), η οποία έφερε μία 24, μία 12η και μία 8η θέση. Όλα τα αποτελέσματα: http://europeanlaser2019.com/results/

Facebook Comments