Ο Πρεσβευτής της Nikon Kirill Umrikhin αποκαλύπτει τον κόσμο των Νήσων Κομαντόρσκι

0
35

Nikon_Kirill Umrikhin_DSC_4240_UMR_2000pxΈνα νέο φωτογραφικό πρότζεκτ από τον Ρώσο Πρεσβευτή της Nikon Kirill Umrikhin, μας ταξιδεύει σε ένα αραιοκατοικημένο και κατά μεγάλο μέρος ανεξερεύνητο μέρος του κόσμου: στις Νήσους Κομαντόρσκι. Βρίσκονται στη Βερίγγειο Θάλασσα, στην περιοχή των Αλεούτιων Νήσων που ανήκει στη Ρωσία και το πρότζεκτ του Kirill αποκαλύπτει έναν «χαμένο κόσμο» από ηφαιστειακά τοπία και απέραντο ωκεανό.

Εξοπλισμένος με τη Nikon D850, τη Nikon D5 και τη νέα Nikon Z 7, ο Kirill στην αποστολή του υπήρξε αρκετά ανορθόδοξος στην προσπάθειά του να εξερευνήσει ένα σημείο όπου έχουν ταξιδέψει πολύ λίγοι φωτογράφοι ταξιδίων, δράσης ή άγριας φύσης. Ταξιδεύοντας με γιοτ κατά μήκος της πλάτους 6 χιλιάδων μέτρων τάφρου Αλεούτιων-Καμτσάτκας, η ομάδα του Kirill απέφυγε πολλές καταιγίδες για να φτάσει στις νήσους και να γίνει η πρώτη καταγεγραμμένη ομάδα που έκανε kite surfing σε αυτά τα νερά της Βεριγγείου Θάλασσας. 
Nikon_Kirill Umrikhin_DSC_5876_UMR_2000px

Εξερευνώντας περισσότερες δυνατότητες
Γνωστός για τις φωτογραφίσεις εξτρίμ σπορ και ταξιδίων, αυτό που ήθελε ο
Kirill ήταν να ανακαλύψει τα τοπία του νησιού μέσα από το σέρφινγκ και την ιστιοπλοΐα. Ωστόσο, η μοναδική άγρια φύση και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά τα νησιά παρείχαν μια άλλη προοπτική, αποτελώντας πρόκληση για το ταλέντο του ως φωτογράφου άγριας φύσης και φωτορεπόρτερ.

Ο Kirill Umrikhin σχολιάζει, «Καθώς υπήρχαν τόσο λίγες πληροφορίες για αυτά τα νησιά, βασιζόμουν στις επαφές μου με άτομα από τον Βιότοπο Κομαντόρσκι για να μπορέσω να σχεδιάσω το ταξίδι μου. Όμως αυτά που μας περίμεναν ήταν πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσα να περιμένω ή να προβλέψω. Είναι ένας τόπος που τον χαρακτηρίζει η εκπληκτική άγρια φύση και ζωή, όπως ρυγχοφάλαινες και όρκες, σπάνια θαλασσοπούλια και πάνω από 250.000 φώκιες, αριθμός που αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού τους».

Το ταξίδι του Kirill παρουσιάζει επίσης την κοινότητα που κατοικεί σε αυτά τα νησιά. Το Νικολσκόγιε, το μοναδικό χωριό στην Αλεουτική περιοχή της Ρωσίας έχει 700 κατοίκους και περιλαμβάνει σχολείο, νοσοκομείο και ακόμη και ένα θέατρο όπου διεξάγονται οι τοπικές εκδηλώσεις.Nikon_Kirill Umrikhin_DSC_5999_UMR_2000px

Σέρφινγκ στα στοιχεία της φύσης

Το ταξίδι του με πλοίο στις Νήσους Κομαντόρσκι όπου αντιμετώπισε ακραίες καιρικές συνθήκες δεν ήταν ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο Kirill κατέληξε να γνωρίσει από κοντά την άγρια φύση και τη θάλασσα αυτού του μοναδικού μέρους. Εκείνος και η ομάδα του είναι τα μόνα άτομα στον κόσμο που έχουν καταγραφεί να κάνουν kite surfing σε αυτά τα νερά της Βεριγγείου Θάλασσας.

Nikon_Kirill Umrikhin_DSC_6400_UMR_2000px

«Αυτό το ταξίδι έδειξε τη μοναδική σχέση μεταξύ των ανθρώπων και της φύσης, την απλότητα της ζωής από τη γη και τα στοιχεία της φύσης». Το σέρφινγκ σε νερά όπου κανείς άλλος ταξιδιώτης δεν είχε κάνει ξανά σερφ, μου έδειξε ότι τελικά ο κόσμος δεν γίνεται μόνο μικρότερος. Παραμένουν και μέρη μυστηριώδη και γεμάτα περιπέτειες για όσους θέλουν να τα εξερευνήσουν, να τα θαυμάσουν και να τα φωτογραφίσουν».

Πάντα προετοιμασμένος

Ο εξοπλισμός που διάλεξε ο Kirill ήταν η άθραυστη Nikon D5 με τα 153 σημεία εστίασης και 99 αισθητήρες σταυροειδούς διάταξης (crosstype), ώστε να καταγράψει την καταιγιστική δράση των εξτρίμ σπορ. Παράλληλα, η Nikon D850 με την αξεπέραστη ποιότητα εικόνας 45,4 MP, σε συνδυασμό με τον αγαπημένο του φακό AFS NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR, του επέτρεψε να αποτυπώσει με λεπτομέρειες τα ιδιαίτερα ζώα αυτού του τόπου που ζουν τόσο μέσα όσο και έξω από το νερό.

Ο Kirill είχε επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσει τη νέα mirrorless Nikon Z 7 σε συνδυασμό με τον φακό zoom NIKKOR Z 24-70mm f/4 S, ώστε να επιτύχει μια σειρά δραματικών τοπίων και πιο κοντινών πορτρέτων. Nikon_Kirill Umrikhin_DSC_7455_UMR_2000px

«Είτε αντιμετώπιζε τα ταραγμένα νερά στο σκάφος του, έκανε πεζοπορίες για ώρες στην Κορυφή Στέλερ ή απολάμβανε το σέρφινγκ δίπλα σε φάλαινες και φώκιες, ο συνδυασμός αυτών των τριών φωτογραφικών μηχανών και φακών του επέτρεπε να πραγματοποιεί κάθε δυνατή λήψη».

Ο Kirill ολοκληρώνει: «Αυτό το ταξίδι αποτελούσε όνειρο για μένα, όχι μόνο ως φωτογράφου αλλά και ως ταξιδιώτη, διαχειριστή έργων και αθλητή που ήθελε να ταξιδέψει τον κόσμο σε έναν χαμένο κόσμο, που ειδάλλως δεν θα γνώριζαν ποτέ».

Μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ: https://www.nikon.gr/el_GR/learn_explore/ambassadors/europe_ambassadors/kirill_umrikhin/special_project.page

Το πρόγραμμα Nikon Europe Special Project

Το πρόγραμμα Special Project της Nikon Europe δίνει την ευκαιρία στους Πρεσβευτές της Nikon, που αποτελούνται από ταλαντούχους φωτογράφους από ολόκληρη την Ευρώπη με μεγάλη επιρροή, να πραγματοποιήσουν τα πρότζεκτ των ονείρων τους. Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης αποστολής της Nikon για την υποστήριξη φωτογράφων, παρέχοντάς τους μια πλατφόρμα όπου μπορούν να αναλαμβάνουν έργα που τους εμπνέουν, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν μια κοινότητα εικαστικών καλλιτεχνών που θέλουν να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα πράγματα.Nikon_Kirill Umrikhin_DSC_7775_UMR_2000px

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εγχείρημα του Kirill, επισκεφθείτε τη σελίδα του Special Project του.

Το κιτ

Για το πρότζεκτ του, ο Kirill χρησιμοποίησε τον εξής εξοπλισμό:

● Φωτογραφικές μηχανές:

● Φακοί:

Σχετικά με τον Kirill

Ο Ρώσος Πρεσβευτής της Nikon Kirill Umrikhin είναι ένας από τους πιο γνωστούς επαγγελματίες φωτογράφους ταξιδίων και αθλητικών θεμάτων. Τα τελευταία χρόνια, ο Kirill έχει διοργανώσει πολλές προσωπικές εκθέσεις και σεμινάρια φωτογραφίας. Έχει επίσης κερδίσει βραβεία στον εθνικό διαγωνισμό φωτογραφίας “Best of Russia” το 2013 και το 2014, με τη φωτογραφία του σταθμού με τη χιονοστιβάδα να χαρακτηρίζεται ως μία από τις δέκα κορυφαίες φωτογραφίες της Ρωσίας που έχουν ληφθεί την τελευταία δεκαετία.

Όλες οι φωτογραφίες αποτελούν © Kirill Umrikhin

Nikon_Kirill Umrikhin_UMR_2825_UMR_2000px Nikon_Kirill Umrikhin_UMR_3907_UMR_2000px

 

Leave a reply