Ανοίγει αύριο ο σταθμός του μετρό στο Χολαργό

Απο τον στις Ιούλιος 22, 2010
Ανοίγει αύριο ο σταθμός «Χολαργός» του Μετρό, ο οποίος διαθέτει υπόγειο χώρο στάθμευσης με 630 θέσεις.Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το σταθμό πρόκειται να παραδώσει στην Εταιρεία Λειτουργίας ΑΜΕΛ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κ. Χρήστος Τσίτουρας αύριο στις 10.

Ο νέος σταθμός εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί ημερησίως περίπου 20.000 επιβάτες, προερχόμενους κυρίως από του Δήμους Χολαργού και Χαλανδρίου, αλλά και Ν. Ψυχικού, οι οποίοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να διανύουν με το Μετρό την απόσταση μέχρι το Σύνταγμα σε μόλις εννέα λεπτά.

Στο επιβατικό κοινό θα δοθεί παράλληλα και ο υπόγειος χώρος στάθμευσης στο Σταθμό Νομισματοκοπείο, που αποτελεί τμήμα ενός ολοκληρωμένου Σταθμού Μετεπιβίβασης στη θέση αυτή, με τον Σταθμό Λεωφορείων του ΟΑΣΑ να λειτουργεί ήδη από τις αρχές του έτους, επιτρέποντας τις μετεπιβιβάσεις στο Μετρό από τις λεωφορειακές γραμμές.

Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης, διαθέτει τρία επίπεδα και 630 θέσεις αυτοκινήτων, ενώ συνδέεται υπογείως με τον σταθμό του Μετρό.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply