Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Δ.Ηρακλείου από την Περιφέρεια Αττικής

0
13

d52d6c79-baa3-41ef-9cfc-94254bb06ec5Στέγη προσχολικής αγωγής  σε βρέφη και  παιδιά  του Δήμου Ηρακλείου, που αυτή τη στιγμή μένουν εκτός των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, ή φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενους χώρους, θα δοθεί έπειτα από τη σημερινή ψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, χρηματοδότησης του έργου «Κατασκευή νέου παιδικού βρεφονηπιακού σταθμού επί των οδών Πλαπούτα και Κωστή Παλαμά στο 0.Τ. 238Γ».

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια, με συνολικό προϋπολογισμό 2.512.950,00 ευρώ.

Σε μια περιοχή, όπως το Ηράκλειο Αττικής, με τον τοπικό πληθυσμό να αυξάνεται την τελευταία δεκαετία σημαντικά, η ανάγκη απόκτησης ιδιόκτητου δημοτικού χώρου καθίσταται επιτακτική, καθώς ο αριθμός των παιδιών που μένει εκτός σταθμών χρόνο είναι μεγάλος.

Την ίδια ώρα στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει άλλος δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός, ενώ το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για δημιουργία σταθμού ενισχύεται τόσο λόγω των χαμηλών τροφείων, όσο και λόγω της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους βρεφονηπιοκόμους του Δήμου.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός, θα κατασκευαστεί στο οικοδομικό τετράγωνο 238Γ το οποίο περικλείεται από τις οδούς Πλαπούτα, Εφέσσου, Κ. Παλαμά και Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 2.560,50τ.μ.

Ο σταθμός, αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα (μαζί με το υπόγειο), έχει συνολική επιφάνεια 802,00 τ.μ. και θα ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας.

 

 

 

 

 

Leave a reply