Ο Σταύρος Γασπαράτος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Απο τον στις Δεκέμβριος 30, 2013

Ο Σταύρος Γασπαράτος με τα Επτά θανάσιμα αμαρτήματα | Seven στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

 

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

 

Βραβευμένος συνθέτης της νεότερης γενιάς, με σημαντική παρουσία στους χώρους του θεάτρου και του κινηματογράφου, ο Σταύρος Γασπαράτος, έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το ομορφότερο θέατρο της Ελλάδας,

με την παράσταση Επτά θανάσιμα αμαρτήματα | Seven, σε χορογραφία-σκηνοθεσία της Αγγελικής Στελλάτου και σύλληψη-μουσική του ιδίου, για μια μόνο βραδιά, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014.

 

Η λαγνεία, η οκνηρία, η αλαζονεία, η λαιμαργία ,η απληστία, η οργή, ο φθόνος είναι μερικά μόνο από τα θέματα που επεξεργάζεται ο χαρισματικός μουσικός με την διεθνή πορεία, στα Επτά θανάσιμα αμαρτήματα | Seven.

Συνδυάζοντας την κλασική φόρμα σύνθεσης με τον πειραματικό ηλεκτρονικό ήχο, ο Σταύρος Γασπαράτος, παρουσιάζει μια μουσική σύνθεση που συνδυάζει την κλασική φόρμα με το πειραματικό ηλεκτρονικό ύφος, με ένα σύνολο μουσικών , video προβολές, και surround ήχο.

 

Έγχορδα, βιμπράφωνο, κλασικά κρουστά, σοπράνο σαξόφωνο, πιάνο και electronics, ενορχηστρώνουν μια ιδιαίτερη μουσική αφήγηση, μέσα από την οποία ο Σταύρος Γασπαράτος, εξελίσσει συνεχώς το μουσικό του ιδίωμα.

Τα Επτά θανάσιμα αμαρτήματα | Seven αποτελεί τη συνέχεια του ομώνυμου έργου που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το 2011.

Μετά από επεξεργασία, ενορχήστρωση και ηχογράφηση του υλικού, τα Επτά θανάσιμα αμαρτήματα πήραν τη μορφή του Seven. Η ολοκλήρωση του έργου σφραγίζεται με τη δισκογραφική κυκλοφορία του από τη διάσημη γερμανική εταιρία Ad Noiseam (Βερολίνο), το φθινόπωρο του 2013, η οποία συνοδεύεται με μια σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η κυκλοφορία του Seven από τη γερμανική εταιρεία Ad Noiseam έχει κάνει ήδη αίσθηση σε δημοσιογράφους της κεντρικής Ευρώπης, με τις πρώτες κριτικές από τη Γερμανία και τη Γαλλία να μιλούν για ένα κορυφαίο στο είδος του άλμπουμ.

Από το 2000, ο Σταύρος Γασπαράτος έχει συνθέσει μουσική για περισσότερες από 80 παραγωγές, συνεργαζόμενος με μερικούς από τους σημαντικότερους δημιουργούς και φορείς (Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Φεστιβάλ Επιδαύρου, Μέγαρο Μουσικής, Κρατική Σχολή Χορού, Ryerson Theatre School του Τορόντο, Mime Festival του Λονδίνου κ.ά.). Η μουσική του έχει παρουσιαστεί σε χώρους όπως το Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, το Ηρώδειο, καθώς και σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού: Λονδίνο, Μακάο, Νάπολη, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Σόφια.

Τον Ιούνιο του 2009 συνέθεσε τη μουσική για τη multimedia εκδήλωση των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσαγκάρη.

Το 2009 του απονεμήθηκε ο Έπαινος Νέου Δημιουργού από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών και το 2013 το Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την ταινία Αίμα του Δ. Καραναστάση.

Για τα Επτά θανάσιμα αμαρτήματα | Seven, ο Σταύρος Γασπαράτος συνεργάζεται αφενός με τους paris mexis + stam vart, οι οποίοι δημιουργούν ένα βίντεο περιβάλλον που αλληλεπιδρά με τη μουσική, και αφετέρου με τον Γιώργο Τέλλο που υπογράφει τους φωτισμούς.

Μουσικοί

Αναστάσης Μισυρλής: τσέλο

Διονύσης Βερβιτσιώτης: βιολί

Θέμις Συμβουλόπουλος: βιμπράφωνο, κλασικά κρουστά

Δημήτρης Χουντής: σοπράνο σαξόφωνο

Σταύρος Γασπαράτος: πιάνο, live electronics

 

 

Τιμές εισιτηρίων         15.οο ευρώ [γενική είσοδος]

                                             10.00 ευρώ [φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνεργοι]

 

 

 

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου 32 ΤΚ 18535

Ταμείο 2104143310 – 320

ώρες ταμείου: 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. και 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.

Εισιτήρια:     1. στο ταμείο του θεάτρου

2. Πανεπιστημίου 39 [Στοά Πεσμαζόγλου]

3. online www.ticketsercices.gr

4. τηλεφωνική κράτηση 210 7234567

5. στην σελίδα www.dithepi.gr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply