Συνάντηση δημάρχου Ηρακλείου Αττικής με εκπροσώπους της μαθητικής κοινότητας της πόλης

0
21

Το πρώτο δείγμα γραφής ενός κώδικα επικοινωνίας άμεσης επαφής ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και τη μαθητική κοινότητα της πόλης δόθηκε στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, με τους εκπρόσωπους των 15μελων μαθητικών συμβουλίων των Γυμνασίων και των Λυκείων του Ηρακλείου. Συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, και τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Νίκο Σπυρόπουλο, ο Νίκος Μπάμπαλος υποδέχθηκε τους μαθητές στο δημαρχείο της πόλης, όπου είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια πρώτη συζήτηση για τα προβλήματα και τα θέματα των σχολείων.

«Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατό πιο συνεπής στα καθήκοντά μας απέναντί σας. Ήδη έχουμε λύσει πολλά προβλήματα, σε συνεργασία με τους καθηγητές και τους γονείς σας. Θέλουμε όμως, να ακούμε και εσάς. Θέλουμε τις ιδέες σας, θέλουμε τις παρατηρήσεις σας σε άμεσο χρόνο κάτι που θα μας επιτρέψει να διορθώνουμε γρηγορότερα τις καταστάσεις», το μήνυμα του δημάρχου προς τα παιδιά.

Από την πλευρά της, η κ. Αϊβατζίδου κάλεσε τους μαθητές να είναι κοντά στον Δήμο, να ενημερώνονται για τις δράσεις του και να συμμετέχουν όπου μπορούν: «Ό,τι κάνουμε, γίνεται για εσάς. Ζητάμε τη συμμετοχή σας καθώς εσείς είσαστε το μέλλον αυτής της πόλης».

Ήδη σε αυτή την πρώτη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων έθεσαν τους πρώτους προβληματισμούς, όπως η συντήρηση των σχολείων.

Στα συγκεκριμένα ζητήματα απάντησε ο Νίκος Σπυρόπουλος:

αφενός για τις εργασίες στα σχολικά κτίρια, μίλησε για την προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας της να επέμβει σε όλα τα προβληματικά σχολεία της πόλης (αυτή την περίοδο γίνονται εργασίες συντήρησης στο 1ο Γυμνάσιο, ακολουθεί το 1ο Λύκειο),

αφετέρου, ζήτησε προσπάθεια και από πλευράς μαθητών για να διατηρηθεί η εικόνα των κτιρίων.

Ο κ. Σπυρόπουλος, μάλιστα, ενημέρωσε τα παιδιά για τις σκέψεις της διοίκησης του Δήμου να εφαρμόσει πρόγραμμα «ανοικτών προαυλίων»:  ανά περιοχές, δηλαδή, να ανοίγουν οι αύλειοι χώροι των σχολείων και το απόγευμα ούτως ώστε να μπορούν τα παιδιά να εκμεταλλεύονται τις αθλητικές εγκαταστάσεις κτλ. Η εν λόγω προοπτική βρήκε απόλυτα σύμφωνους τους μαθητές.

 

Leave a reply