11ος Λαϊκός Ηράκλειος Δρόμος

0
15

11ος Λαϊκός Ηράκλειος Δρόμος (1)Μικροί και μεγάλοι, εκατοντάδες Ηρακλειώτες, έτρεξαν στον 11ο Ηράκλειο Λαϊκό Δρόμο που διοργάνωσε για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να προωθήσει το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθε, για να κάνει τους πολίτες συμμέτοχους στην χαρά του ερασιτεχνικού, του μαζικού Αθλητισμού. Μπορεί να κρατήθηκαν χρόνοι, μπορεί να απονεμήθηκαν μετάλλια και κύπελλα στους πρώτους, όμως πραγματικοί νικητές ήταν όλοι όσοι συμμετείχαν καθώς μόνο οφέλη μπορούν να προκύψουν από την συχνή γυμναστική, από την αγάπη για την άθληση.11ος Λαϊκός Ηράκλειος Δρόμος (6)

Οι δρομείς έτρεξαν σε κατηγορίες κάνοντας τον γύρο της οδού Κουντουριώτου – Βενιζέλου: παιδιά δημοτικού, παιδιά γυμνασίου, λυκείου και μεγάλα παιδιά από 18 ετών έως 70… Κάποιοι τερμάτισαν με σπριντ, κάποιοι με τζόκινγκ, άλλοι… περπατώντας, όλοι όμως ευχαριστήθηκαν τη συμμετοχή τους, η οποία έκρυβε και μια έκπληξη καθώς όλοι όσοι έτρεξαν μπήκαν στην κλήρωση για 40 δερμάτινες μπάλες ποδοσφαίρου.11ος Λαϊκός Ηράκλειος Δρόμος (2)

«Προσπαθούμε να φτιάξουμε μια πόλη φιλική στον κάτοικο, με ελεύθερους χώρους, με χώρους πρασίνου, στην οποία μεγάλοι και παιδιά θα μπορούν οπότε θέλουν να κάνουν βόλτα, να παίζουν, να τρέχουν. Συχνά το κάνουμε και όλοι μαζί για να στείλουμε μήνυμα ότι το Ηράκλειο αγαπά τον Αθλητισμό, αγαπά την γυμναστική. Ραντεβού του χρόνου στον 12ο Ηράκλειο Δρόμο», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.11ος Λαϊκός Ηράκλειος Δρόμος (4)

Leave a reply

11ος Λαϊκός Ηράκλειος Δρόμος

0
16

Λαϊκός Ηράκλειος Δρόμος 2017 - αφίσαΡαντεβού με τον 11ο Λαϊκό Ηράκλειο Δρόμο δίνουν όλοι οι φίλοι του αθλητισμού την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στη φετινή διοργάνωση που προγραμματίζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Μικροί και μεγάλοι, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μα, πάνω από όλα, με αγάπη για το τρέξιμο και την άθληση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για να τρέξουν όλοι μαζί στους δρόμους της πόλης.

Σημείο εκκίνηση και τερματισμού στις 10 το πρωί στην συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Νεότητος. Μοναδική προϋπόθεση, οι αθλητές και αθλήτριες, που θέλουν να τρέξουν, να μην αντιμετωπίζουν κάποιο απαγορευτικό θέμα υγείας και να έχουν συμπληρώσει το 6ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημέρα δήλωσης συμμετοχής τους. Αθλητές και αθλήτριες μικρότεροι των 18 ετών, μπορούν να συμμετάσχουν κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης του κηδεμόνα.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στα σημεία:

–              Δημοτικό γυμναστήριο οδού Πλαπούτα 78, καθημερινές 09.00 – 21.00.

–              Δημοτικό γυμναστήριο οδού Καζαντζάκη 28, καθημερινές 09:00 – 21:00.

–              Δημαρχείο Τμήμα Αθλητισμού (1ος όροφος), καθημερινές 08:00 – 14:00.

Ο Λαϊκός Δρόμος αποτελείται από τρεις μεγάλες κατηγορίες – διαδρομές, από όπου θα προκύψουν οι νικητές σε διακριτές υποκατηγορίες ανά διαδρομή.

Συγκεκριμένα:

–              Στα 1500 μέτρα θα τρέξουν αγόρια και κορίτσια σε ηλικίες δημοτικού σχολείου. Θα ανακηρυχτούν νικητές για τις εξής υποκατηγορίες:

(1) Αγόρια – Κορίτσια Α΄, Β’ και Γ’ Δημοτικού

(2) Αγόρια – Κορίτσια Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού

–              Αντίστοιχα, στα 4000 μέτρα θα τρέξουν αγόρια και κορίτσια σε ηλικίες γυμνασίου – λυκείου. Θα ανακηρυχτούν νικητές για τις εξής υποκατηγορίες:

(1) Αγόρια – Κορίτσια Γυμνασίου

(2) Αγόρια – Κορίτσια Λυκείου

–              Ομοίως, στα 4000 μέτρα θα τρέξουν και οι ενήλικες. Θα ανακηρυχτούν νικητές για τις εξής υποκατηγορίες:

(1) Άνδρες – Γυναίκες 18 έως 35 ετών

(2) Άνδρες – Γυναίκες 35 ετών και άνω.

Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας (αγόρια, κορίτσια χωριστά) θα λάβουν αντίστοιχο μετάλλιο και ο πρώτος νικητής κύπελλο. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν μετά τον τερματισμό όλων των κατηγοριών και θα ακολουθήσει κλήρωση δώρων για όλους τους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες για τον 11ο Λαϊκό Ηράκλειο Δρόμο (όπως η ακριβής διαδρομή του αγώνα, όροι και διαδικασία συμμετοχής κτλ) στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής www.iraklio.gr και στο τηλέφωνο 2132000107.

Leave a reply