25η Μαρτίου 2017 – εκδηλώσεις Δήμου Ηρακλείου Αττικής

0
156

unnamed (4)Με ένα διήμερο μνήμης, τιμής και παράδοσης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής γιόρτασε και φέτος την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις άνοιξαν την Παρασκευή με την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ιερό Μνημείο Πεσόντων, στην πλατεία Αγίου Λουκά, για να κορυφωθούν με την παρέλαση των σχολείων, των σωματείων και των συλλόγων της πόλης, επί της λεωφόρου Ηρακλείου, το πρωί του Σαββάτου 25 Μαρτίου.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Δήμος και ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων διοργάνωσαν βραδιά παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από τις πόλεις των βορείων προαστίων, ανάμεσά τους ο Σύνδεσμος Κρητών Ηρακλείου Αττικής και ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη.

unnamed (5)

Το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου:

«Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, έχει για όλους εμάς τους Έλληνες, έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Δεν είναι μόνο η υπενθύμιση των θυσιών και των κατορθωμάτων των προγόνων μας, που κέρδισαν την εθνική μας ανεξαρτησία. Είναι και η διαρκής υπενθύμιση, ότι οι έννοιες της αλληλεγγύης και της ομοψυχίας, πρέπει να μας οδηγούν σε κάθε εποχή. Εύκολη ή δύσκολη.

Αυτές οι έννοιες πρέπει να παίρνουν σάρκα και ουσία όχι μόνο στο μεγάλα, αλλά και στα μικρά, τα καθημερινά. Στις αποφάσεις που κάνει ο καθένας από εμάς για να κάνει την καθημερινότητα του καλύτερη, στις αποφάσεις που παίρνουμε όλοι μαζί, σαν πολίτες, Δήμος και κράτος, για να κάνουμε τη ζωή όλων μας καλύτερη.

Μόνο έτσι μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανό το πραγματικό νόημα της Εθνικής μας Επετείου. Όταν με το καθημερινό μας έργο, αποδεικνύουμε ότι βρισκόμαστε στο «εμείς» και όχι στο «εγώ».

Σε μια κοινή πορεία αξιοπρέπειας, δουλειάς και προκοπής».unnamed unnamed (6) unnamed (7) unnamed (3) unnamed (2) unnamed (1)

Facebook Comments