Caffè Excelsior: Μια ιστορία πάθους και ποιότητας

Απο τον στις Σεπτέμβριος 12, 2018
Ο καφές Excelsior  τώρα και στην Ελλάδα  προσφέρει την ευχαρίστηση στους εραστές  του καφέ…
immagine-torrefazione3
Στο Caffè Excelsior, έχουν αποφασίσει να διατηρήσουν τον παραδοσιακό τρόπο όσον αφορά τη διαδικασία παραγωγής. Το παραδοσιακό ψήσιμο, διαρκεί τρεις φορές περισσότερο από το λεγόμενο ψήσιμο “turbo”, αλλά είναι μια επένδυση που προσφέρει υψηλή ποιότητα και μοναδική ικανοποίηση.
immagine-torrefazione
Οι κόκκοι καφέ προθερμαίνονται σε μέγιστη θερμοκρασία 60 ° C πριν τοποθετηθούν στο καβουρντιστήρι όπου θα φθάσει σε θερμοκρασία 190-195 ° C. Το καβουρντιστήρι λειτουργεί αυτόματα για δεκαέξι λεπτά. Στη συνέχεια, ελέγχεται από το εξειδικευμένο προσωπικό μας το οποίο είναι ο μόνος κριτής της ποιότητας του προϊόντος. Στη συνέχεια εξετάζουμε ένα δείγμα του καφέ και αποφασίζουμε πόσος χρόνος απαιτείται ακόμα για να τελειοποιηθεί. Συνήθως αυτό διαρκεί από μερικά δευτερόλεπτα έως δύο λεπτά.SchedaProdotto_610x382-capsule
Κάθε παρτίδα είναι μοναδική και διαφορετική από τις προηγούμενες. Αυτό εξαρτάται από την ποικιλία του καφέ, το φυσικό επίπεδο υγρασίας των κόκκων του καφέ, και άλλους παράγοντες. Οι κόκκοι του καφέ εξετάζονται μέχρι το χρώμα και η εμφάνιση τους να πληρούν τις υψηλές απαιτήσεις μας. Ο καφές στη συνέχεια μεταφέρεται σε ένα δοχείο από χάλυβα, όπου αναμειγνύεται και ψύχεται γρήγορα για να σταματήσει η διαδικασία καβουρδίσματος στο επιθυμητό επίπεδο.  
Μόλις οι κόκκοι του καφέ ψηθούν, επόμενη φάση είναι το στάδιο όπου δημιουργείτε το μείγμα, συνδυάζοντας διαφορετικές ποικιλίες του καφέ, σύμφωνα με τις συνταγές που δείχνουν πως ακριβώς πρέπει να γίνει και πόση ποσότητα από κάθε ποικιλία είναι απαραίτητη. Από τις 18 χώρες προέρχονται οι δύο κύριες ποικιλίες καφέ: Arabica και Robusta. Ο κύριος στόχος είναι να δημιουργηθούν μείγματα που επιτυγχάνουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ αρώματος, γεύσης, έντασης, σώματος και χρώματος.
Ο Caffè Excelsior μπορεί να εγγυηθεί αυτό το αποτέλεσμα για το σύνολο των προϊόντων, χάρη στα πενήντα χρόνια δοκιμών, γευσιγνωσίας, εμπειρίας και συνεχών βελτιώσεων.
 Οι οργανοληπτικές ιδιότητες των τροφίμων δεν πρέπει να αλλάξουν!
Δεν είναι εύκολο να διατηρηθεί σταθερή η ποιότητα του καφέ, επειδή επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή και η γεύση του εξαρτάται από την εποχή.
Αυτό δεν είναι εύκολο έργο, αλλά ο Caffè Excelsior εγγυάται τη συνέπεια των προϊόντων του, χάρη στα ειδικά μείγματα, τα οποία είναι πολύ πλούσια από διαφορετικές ποικιλίες καφέ. Το μείγμα από τρεις ποικιλίες θα είναι αρκετό για να παράγει ένα συγκεκριμένο μείγμα, έτσι βάζουμε μαζί επτά ή ακόμα και οκτώ διαφορετικές ποικιλίες για να  επιτύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.
Η μέθοδος αυτή συνεπάγεται μεγαλύτερο φόρτο εργασίας και μεγαλύτερη προσοχή στην όλη διαδικασία αλλά προσφέρει ένα σταθερά εξαιρετικό και ποιοτικό προϊόν.
Ο καφές δεν είναι αρκετός! Για να παρέχεται στον πελάτη, η μεγαλύτερη δυνατή εμπειρία καφέ, ο Caffè Excelsior δημιούργησε τη δική του συσκευασία που ονομάζεται “Coffee System”, το οποίο είναι αφιερωμένο στις καφετέριες, στα μπαρ και στα εστιατόρια. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει καφέ, εξοπλισμό και εργαλεία, μηχανές καφέ και σετ φλιτζανιών, και πολλές άλλες παροχές, όπως η εκπαίδευση για το πώς να ετοιμάζεται τον καφέ ή για το πώς θα εξυπηρετήσετε καλύτερα τον πελάτη. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες  να έχουν μόνο έναν προμηθευτή και να τους παρέχεται μια αξιόπιστη υπηρεσία υψηλής ποιότητας.
Όσοι επαγγελματίες ενδιαφέρονται για συνεργασία σε όλη την Ελλάδα μπορούν να επικοινωνούν μέσω e-mail στη διεύθυνση:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply