Εκδήλωση SG[Greece] για το Διάστημα στην Αθήνα

0
204

Space_Generation_Greek_logo_largeΤο Space Generation Advisory Council (SGAC), μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που λειτουργεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών με σκοπό να προωθήσει τα οφέλη της εξερεύνησης του διαστήματος, της τεχνολογίας και της επιστήμης και να εμπνεύσει τους μαθητές και τους νέους επαγγελματίες να γίνουν μέρος του διαστημικού τομέα, οργανώνει την 1η Ευρωπαϊκή τοπική εκδήλωση στις 17-18 Φεβρουαρίου 2017 στην Αθήνα.

Το SG[Greece] θα διαρκέσει δύο ημέρες, με στόχο να φέρει σε επαφή τη νεότερη γενιά ανθρώπων (ηλικίας 18-35) που ενδιαφέρονται για το διάστημα, με καταξιωμένα μέλη της Ελληνικής διαστημικής βιομηχανίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, κρατικούς αξιωματούχους, καθώς και εκπροσώπους της ESA (Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος). Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 17 Φεβρουαρίου με ομιλία ανοιχτή στο κοινό. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και επικεφαλής διαστημικών αποστολών της NASA, ο Ευρωπαίος Αστροναύτης Luca Parmitano και ο Παντελής Πουλάκης, επιστήμονας της αποστολής ExoΜars τηςESA. Η ομιλία θα λάβει χώρα στο κεντρικό αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387 στο Παλαιό Φάληρο, στις 18:30 και θα μεταφράζεται στα ελληνικά και στην ελληνική νοηματική γλώσσα Το SGAC προσκαλεί φοιτητές και νέους επαγγελματίες να συμμετέχουν στο Workshop της επόμενης μέρας (18 Φεβρουαρίου στις 09:00 π.μ.) στο χώρο του si-Cluster “α2-innohub”, Λεωφόρος Κηφισίας 44 στο Μαρούσι. Νέοι και νέες θα συμμετέχουν στην έκφραση ιδεών για την ανάπτυξη του διαστημικού τομέα στην Ελλάδα, υπό την καθοδήγηση ειδημόνων. Αυτές οι απόψεις θα συγκεντρωθούν και θα καταγραφούν με τη μορφή ενός White Paper που θα παρουσιαστεί στην Ευρωπαϊκή ημερίδα του SGAC.

Το SG[Greece] υποστηρίζεται από σημαντικούς φορείς του διαστημικού χώρου, όπως η ESA, το si-cluster, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), το Ευγενίδειο Ίδρυμα, το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής (OCfA), η Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία (ΕΛΑΣΕΤ), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων-Ευφυών Περιβαλλόντων του Πολυτεχνείου Κρήτης (TUC – TIE Lab), το Διεθνές Πανεπιστήμιο του Διαστήματος (ISU) και το Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Nottingham (University of Nottingham – ITA).

Η επίσημη γλώσσα της εκδήλωσης είναι τα Αγγλικά και η προκαταβολική εγγραφή όλων των ενδιαφερομένων είναι απαραίτητη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή και το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να συμβουλευτείτε τον ιστότοπο της εκδήλωσης:http://spacegeneration.org/event/sg-greece2017.html.

Facebook Comments