Επιτυχημένη η διάλεξη του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου

0
454

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου η 3η κατά σειρά διάλεξη του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, με τίτλο «Ο Σεφέρης και ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος» και ομιλητή τον Φιλόλογο – Διδάκτωρ Λογοτεχνίας Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ Χρήστο Αντωνίου.

Ο κ. Αντωνίου ανέλυσε ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη, στα οποία φάνηκε η ανθρωπιστική του στάση στα πολιτικά δρώμενα της εποχής ενώ ξετύλιξε το ιστορικό πλαίσιο αναφερόμενος σε πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Το σκηνικό συμπλήρωσαν οι απαγγελίες των ποιητριών Μαρίας Μαρκαντωνάτου και Βασιλικής Φράγκου.

Στο δεύτερο μέρος, οι Σμυρναίικοι Χοροί του Περιφερειακού Τμήματος Λυκείου Ελληνίδων Παπάγου – Χολαργού, έδωσαν το κλίμα της ιδιαίτερης πατρίδας του Νομπελίστα ποιητή. Ακολούθως, η υπεύθυνη Αναστασία Αντωνοπούλου αναφέρθηκε στο ιστορικό του Λυκείου Ελληνίδων και τη σχέση του με τον Δήμο.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γεώργιος Μάλφας και η Μαρία Νικολαΐδου από την Κοινότητα Παπάγου οι οποίοι παρέδωσαν αναμνηστικές πλακέτες στα τιμώμενα πρόσωπα.

 

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Μαρία Δημητριάδου – Καρασιμοπούλου.

 

Facebook Comments